Alex de Souza'dan taraftarlara sert cevap

Takımın içinde bulunduğu durum nedeniyle kendisini eleştirenlere Coritiba kaptanı Alex, uzunca bir mektup yazarak cevap verdi.

Alex de Souza'dan taraftarlara sert cevap
Alex de Souza'dan taraftarlara sert cevap
GİRİŞ 25.07.2014 13:16 GÜNCELLEME 25.07.2014 13:16

Coritiba’nın kaptanı Alex de Souza adeta isyan etti. Hem kulübün içinde bulunduğu ekonomik kriz hem de kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlayan 36 yaşındaki futbolcu, “Takımın içinde bulunduğu durumdan dolayı kendimi suçlu hissetmiyorum. Profesyonel bir futbolcu olarak görevlerimi yerine getiriyor ve takım için elimden geleni yapıyorum. Sonuçları ise ben tayin edemem” dedi.

Alex şunları söyledi: “2012′de Fenerbahçe ile yollarımı ayırdıktan sonra herkes benim neden Coritiba’yı seçtiğimi sorguladı. Çünkü ilgilenen bir çok başka takım daha vardı. Kendi takımım için, kalbimdeki takım için oynamak, futboldaki son günlerimi bu kulübün forması ile geçirmek istedim. Şimdi takım ligde kötü günler geçiriyor ve insanlar ‘Gördünüz mü işte yanlış bir seçim yaptı, döndüğü için pişman olmalı’ diyorlar. Bazı Coritiba taraftarları ise, ‘Olanların suçlusu Alex’tir’ diyor. Ancak dediğim gibi hayalim burada Couto Stadı’nda arkadaşlarımla oynamanın tadını çıkarmaktı. Bu aynı zamanda çocukluk hayalimdi ve bugün olan da budur”.

Alex şöyle devam etti: “Futbolda kazanırsınız, kaybedersiniz ya da berabere kalırsınız. Bunlar hep olur. Benim futbolculuk hayatımda da hep oldu. 2014′ün Coritiba için nasıl biteceğini şimdiden bilemem. Kulüp içinde olan herhangi bir şeyden dolayı kendimi suçlu hissetmiyorum. Kesin olan bir tek şey varsa o da Aralık’ta emekliye ayrılacağım ve futbolculuk kariyerimi mutlu bir şekilde sona erdireceğimdir. Futbola başladığım kulüpte bırakarak da hayalimi gerçekleştireceğim. Şu an kulübün içinde bulunduğu durum acı ve üzücü. Ancak bu değişebilir. Benimse bu formayı giyme hislerim hiçbir zaman değişmez”.