Oğuz Çetin'den F.Bahçe'ye mesaj!

Azerbaycan Premier Ligi takımlarından Hazar Lenkeran'ın teknik direktörü Oğuz Çetin, ülkemizdeki futbol ortamını değerlendirdi.

Oğuz Çetin'den F.Bahçe'ye mesaj!
Oğuz Çetin'den F.Bahçe'ye mesaj!
GİRİŞ 25.06.2014 12:55 GÜNCELLEME 25.06.2014 13:00

Azerbaycan Premier Ligi takımlarından Hazar Lenkeran'ı yüksek irtifa kampı için Erzurum Palandöken'e getiren teknik direktör Oğuz Çetin, Türkiye'de şikeden uzak, sadece futbolun konuşulduğu ortamı özlediğini söyledi.

Geçtiğimiz sezon Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı Hazar Lenkeran'ın teknik direktörlüğüne getirilen Oğuz Çetin, son 4 maçta takımın başında sahaya çıktı ve Azerbaycan Ligi'nin 2013-14 sezonunu 49 puanla 6'ncı sırada tamamladı. Bu yıl şampiyonluğu hedefleyen Hazar Lenkeran futbol takımı, yüksek irtifa kampı için Erzurum'a geldi. Oğuz Çetin, Azeri takımı Palandöken Dağı'nın 2 bin 300 rakımındaki Xanadu Snow White Otel'e yerleştirdi. Teknik direktör Oğuz Çetin, takımı Palandöken dağ yolu üzerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan çim sahalarda günde çift idman yaptırarak lige hazırlıyor.           

Türkiye'de kamp yapmayı planladığı için geçen ay Erzurum'a gelerek incelemelerde bulunduğunu ifade eden Oğuz Çetin, hem otelleri hem de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan sahaları çok güzel bulduğunu belirtti. Yüksek irtifa kampı için Erzurum'un bir nimet olduğunu vurgulayan Çetin, yaz mevsiminde doğal klimalı olan Erzurum'da yeni sezona hazırlandıklarını bildirdi. Şimdilik Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini, kendisine verilen önemli bir görevi başarılı olarak yerine getirmek hedefinde olduğun vurgulayan Oğuz Çetin şike olayları ilgili de şunları söyledi:

"Türk futbolunun artık huzura ihtiyacı var. Bundan sonraki dönemde tek umudum bütün kulüplerin artık huzur içerisinde futbolu düşünerek futbol oynamaları ve oynatmaları. Bugün geldiğimiz noktada Aziz Yıldırım ve diğer kişiler olsun artık bu konuların kapanması, onların da artık tamamen futbola kanalize olup Türk futboluna hizmet etmeleri ve görevlerine devam etmeleri en büyük arzumuz. En kısa zamanda her şeyin artık düzeldiği ve Türkiye'de sadece futbolun konuşulduğu ortamı özlemle bekliyoruz. Kim bilir belki bir gün her zaman gönlümüzde olan Fenerbahçe'nin başında oluruz."

Palandöken Xanadu Snow White Oteli Genel Müdürü Murat Altuğ, kış turizminden sonra Palandöken'in yüksek irtifa kamp merkezi olarak da sporun hizmetine girdiğini bildirdi. Türkiye'nin yazları en serin geçen kentinde sporcuların deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte oksijen depolayacağına işaret eden Murat Altuğ, "Bu yıl hizmete açılan spor tesislerinin ilk konukları Fenerbahçe'nin efsane kaptanı Oğuz Çetin ile antrenörü olduğu Hazar Lenkeran takımı oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından Palandöken Dağı eteklerine yaptırılan 5 futbol sahası Erzurum için büyük bir yatırım. Artık yerli ve yabancı futbol takımları yüksek irtifa kampları için Palandöken'e gelecek. Şimdiye kadar yurt içi ve dışından 12 futbol takımı kamp için yer ayırttı" diye konuştu.

KAYNAK: DHA