Bakan Kılıç'tan Japon elçiye teşekkür

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Dünya Gençlik Gemisi Programı çerçevesinde Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki ile programa katılan Japon gençleri kabul etti.

Bakan Kılıç'tan Japon elçiye teşekkür
Bakan Kılıç'tan Japon elçiye teşekkür
GİRİŞ 26.02.2013 22:00 GÜNCELLEME 26.02.2013 22:02

Kılıç, kabulde, Japon gençleri TBMM'de ağırlamanın haklı gururunu yaşadığını belirterek, ''Belki gelecek yıllarda sizlerle görüşme imkanımız olmayacak ama buna rağmen bu yarım saatlik görüşmeden sizlerde büyük hatıralarımız kalacak. Sizler de bizlerde hatıralar bırakacaksınız. Sizleri emin olun hiçbir zaman unutmayacağız'' dedi.

Programa katılan gençlerin gülen yüzlerinin insanlığa umut ışığı olacağını ifade eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

''Değerlere tanıklık ettiniz, değerlerinizi getirdiniz. Buradan bir kısım değerlerle de ülkenize döneceksiniz. Sizler sayesinde adeta polenlerin kaynaşması gibi tüm çiçekler kaynaşacak ve dünyada güzel bir görüntü ortaya çıkacak. Türk ve Japon hükümetleri olarak doğru bir iş yapıyoruz. Attığımız bu adımlar, gençler arasında kaynaşmaya zemin olacak.

Ziyaret ettiğiniz ülkelerde kurduğunuz ilişkileri eskitmeyin ve yaşadıklarınızı unutmayın. (Damlaya damlaya göl olur) diye bir atasözü vardır. Sizden önceki arkadaşlarınızın kurduğu ilişkiler, sizin kurduğunuz ilişkiler ve sizden sonrakilerin kuracağı ilişkiler, damlaya damlaya Türk-Japon dostluk köprüsünde çok önemli bir hareket imkanı sağlayacaktır. Türkler ve Japonlar olarak barış odaklı iki milletiz. Dünyanın barışa muhtaç bölgelerine de genç inisiyatifleriyle çok güzel hamleler yapabiliriz.''

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki de yoğun programına rağmen kendilerine zaman ayıran Bakan Suat Kılıç'a teşekkür ederek, ''Bu programın hazırlanması ve gerçekleştirilmesi aşamasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan her zaman çok büyük katkılar aldık. Her şey için çok teşekkür ederiz'' dedi.

Gençler adına söz alan Kazuki Kishino ise program sayesinde birçok farklı kültürden kişiyle tanıştıklarına değinerek, ''Açıkçası bizi şaşırtan olaylar da gördük ama anladık ki doğru veya yanlış kültür yoktur, farklı kültür vardır'' ifadesini kullandı.