Zoru başardılar

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson Başkent Ankara'da bir okulu ziyaret etti. İşsizlik ve suç oranının yüksek olduğu bir semtte bulunan okulda öğrencilerle oyunlar oynayan Robertson, okulun zor koşullara rağmen gerçekleştirdiği başarılar karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Zoru başardılar
Zoru başardılar
GİRİŞ 20.02.2013 08:29 GÜNCELLEME 20.02.2013 08:29

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Hugh Robertson British Council'ın davetiyle Başkent Ankara'da bir okulu ziyaret etti. İşsizlik ve suç oranının yüksek olduğu bir semtte bulunan okulda öğrencilerle oyunlar oynayan Robertson, okulun zor koşullara rağmen gerçekleştirdiği başarılar karşısında hayranlığını gizleyemedi.

Başkent Ankara'nın Yenidoğan semtinde bir okul ismi Polis Amca Ortaokulu. İşsizlik ve suç oranının yüksek olduğu bu semtin ortaokulunda hedef, tüm dezavantajlı çocukların hayatlarında fark yaratmak. Okulda öğrenciler mutlu, yüzler gülüyor. Çünkü Polis Amca Ortaokulu zor olanı başardı. O öğrencilerin hayatına sporu soktu. Onları sokaktan okula çekti.

Zoru başardılar

Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunan İngiltere Spor Bakanı Hugh Robertson'da bu başarıyı yerinde gördü. Öğrencilerin oyunlarına katıldı.

Gördükleri karşısında hayranlığını gizleyemeyen Robertson;  "Gördüğüm herşey gösteriyor ki bu okul yaptığı faaliyetlerle öğrencilerine çalışanlarına ilham veriyor ve amaçlarını gerçekleştiriyor" dedi.

Bu başarının mimarlarından okul müdürü Mete Kızılkaya ise projenin asıl meyvelerini önümüzdeki günlerde vereceği görüşünde.

Kızılkaya konu ile ilgili; "Çocuklar da maddi ve manevi olarak bu işe hazır değiller akıllarında başka şeyler var. Kızılay'da gezerken gördüğünüz çocuklar kesinlikle bu bölgeden çocuklardır. Ne yapıyorlar çiçek satıyorlar kağıt mendil satıyorlar. Biz bu çocuklara okulu sevdrimezsek yarın karşımıza başka türlü çıkacak" ifadelerini kullandı.