'Asrın Güreşçisi'ni geçmek istiyor

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreş 120 kiloda bronz madalya kazanan milli sporcu Rıza Kayaalp, ''Asrın Güreşçisi'' Hamza Yerlikaya'nın şampiyonluk sayılarını geçmek istiyor.

'Asrın Güreşçisi'ni geçmek istiyor
'Asrın Güreşçisi'ni geçmek istiyor
GİRİŞ 23.01.2013 11:46 GÜNCELLEME 23.01.2013 11:46

Sarıyer'deki Mersinli Ahmet Tesisleri'nde Grekoromen Güreş (A) Milli Takımı'nın kampında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan 1989 doğumlu milli güreşçi, güreş hayatı boyunca zirvede kalmak istediğini belirterek, ''Londra'da bronz aldım, hedefim olimpiyat altını almak. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da şampiyonluk sayımı arttırmak istiyorum. Bunun için bu şekilde çalışmaya devam etmem gerekiyor'' diye konuştu.

Olimpiyat şampiyonluğu hedefini 2020'ye bırakmak istemediğini vurgulayan Kayaalp, ''İnşallah 2016 Rio'da altın madalya almak istiyorum. 2016'da 27 yaşında olacağım, en verimli dönemim. İnşallah 2020 Olimpiyatları İstanbul'da olur ve 2020'de ikinci olimpiyat şampiyonluğumu alarak güreşi zirvede bırakırım'' ifadelerini kullandı.

-''Hamza ağabeyin rekorlarını geçeceğime inanıyorum''-

Rıza Kayaalp, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı'na seçilen ''Asrın Güreşçisi'' lakaplı Hamza Yerlikaya'nın rekorlarını geçeceğine inandığını söyledi.

Öncelikle Hamza Yerlikaya'nın başarılarına yetişmeye çalıştığını anlatan Kayaalp, şöyle devam etti:

''Hamza ağabeyin 2 olimpiyat, 3 dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu var. Benim şu anda büyüklerde bir dünya, 2 Avrupa şampiyonluğum bulunuyor. Hamza ağabeyin rekorlarına yaklaşmak istiyorum. Bu büyük bir hedeftir. Bir sporcunun hedefi Avrupa ve dünya şampiyonu olmaktır. Ben onu olduysam sonraki hedefim nedir? Kaç kez olduysa onu geçmektir hedefim. Ben de Hamza ağabeyin yaptığı başarılara yetişmeye çalışıyorum. Hamza ağabeyin Avrupa ve dünya şampiyonluğu sayısını geçebileceğime de inanıyorum. Kendisine 'Hamza ağabey yavaş yavaş şampiyonluk sayılarına yaklaşıyorum' diyorum. 8 tane Avrupa şampiyonluğu vardı, 2'si gitti, 6 kaldı. 3 dünya şampiyonluğu var, 1'i gitti, 2 kaldı. Önümde 8-9 yıl güreş hayatım var. Böyle düşününce inşallah geçerim. O da geçmemi istiyor.''

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın kendilerini en iyi anlayacak kişi olduğunu kaydeden milli güreşçi, ''Hamza ağabey kendi içimizden geldi. Güreş hayatımda ilk kez böyle, içimizden gelen şampiyon ağabeyin federasyon başkanı olduğunu görüyorum. Bunun da olumlu sonuçları olacaktır. 2020 hedefi var. Zaten hedefi olan insanlar bir şeyler yapar. Hedefleri arasında Güreş Eğitim Merkezleri'ni canlandırmak da var. Yeni sporcuların yetişmesini sağlamak en iyi yapacağı görevdir. Ondan sonra tesisleşme yönünden bir şeyler yapacaktır. Biz ona güveniyoruz. İnşallah biz de onu minderde şampiyonluklarla desteklemeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

-''Olimpiyattan sonra ilk kez bu kadar dinlendim''-

Olimpiyatta bronz madalya aldıktan sonra uzun bir dinlenme dönemine girdiğini dile getiren Rıza Kayaalp, ''6-7 yıllık milli takım hayatımda ilk kez bu kadar çok dinlendim. Bu da bana çok iyi geldi. Dinlenmiş bir şekilde yeni sezona başladık. Şimdi ikinci milli takım kampımızı yapıyoruz'' şeklinde konuştu.

Vehbi Emre Turnuvası'nın ardından 19-22 Şubat'ta İran'da Dünya Kupası'na katılacaklarını hatırlatan Rıza Kayaalp, ''Yine aynı şekilde bu organizasyonda da zirveye çıkmak istiyorum. Dünya Kupası İran'da yapılacak. Şimdiye kadar hiç İranlı bir güreşçiye karşı yenilgi almadım. 15 tane farklı İranlı yenmişimdir. Benim yönümden sıkıntı yok. Şu an bana güçleri yetmiyor. Çalışmalarıma iyi devam ediyorum. Böyle devam ettiğim sürece de herhalde güçleri yetmez'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA