2020 Olimpiyatlarına 20 milyon euroluk sponsor

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Digiturk, Doğuş Holding, Koç Holding, Sabancı Holding, Turkcell, Türk Hava Yolları ve Ülker'in, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları adaylığı için sponsor olduğunu ve 20 milyon dolarlık destek vereceğini açıkladı.

2020 Olimpiyatlarına 20 milyon euroluk sponsor
2020 Olimpiyatlarına 20 milyon euroluk sponsor
GİRİŞ 21.01.2013 14:52 GÜNCELLEME 21.01.2013 14:52

TMOK'tan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük firmalarından 7'sinin, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları adaylığı için güçlerini birleştirdiği ve 20 milyon dolar tutarında yardımda bulunacağı belirtildi.

Anlaşmanın, Digiturk, Doğuş Holding, Koç Holding, Sabancı Holding, Turkcell, Türk Hava Yolları ve Ülker'in yönetici ve sahiplerinin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Dolmabahçe çalışma ofisinde gerçekleşen akşam yemeğini takiben imzalandığı bilgisi verildi.

Adaylıkla ilgili 7 firmayla yapılan sponsorluk anlaşmasının, ''Türkiye tarihinde herhangi bir spor organizasyonu için yapılan en büyük özel sektör yatırımı'' olduğu ifade edildi.

Açıklamada, anlaşmanın, kampanya için bir milat olduğunu belirten 2020 İstanbul Teklif Komitesi Başkanı Hasan Arat'ın şu ifadelerine yer verildi:

''Türkiye, Avrupa ve Asya'nın en üretken ekonomilerinden biri ve yenilik ve mükemmelliğin yılmaz takipçilerinden olan bu 7 firma da bunun simgesi. Spor camiası, iş dünyası ve devletin tüm kademeleri arasında gerçekleşen bu ittifak, Türkiye'nin gördüğü en güçlü ittifaktır. Gezegenin en büyük spor organizasyonunu düzenleme sorumluluğunun altına girmek için şimdi hazırız.''

Açıklamaya göre TMOK Başkanı Uğur Erdener ise şunları kaydetti:

''İstanbul ve Türkiye, olimpiyatlara evsahipliği yapmak için 20 yılı aşkın süredir bekliyor. İlk kez rüyamızı gerçekleştirecek, uzmanlık ve kapasiteye sahibiz. İstanbul, geçen sene 12 önemli uluslararası etkinliğe evsahipliği yaptı ve ideal koşulları sağlamaya hazır olduğunu ispatladı. Olimpiyatları Türkiye'ye getirme tutkusu ilk kez bu kadar büyük. Ulusal sponsorlardan oluşan bu grup, bu konuda bize yardım edecek.''

AA