Kuveyt Olimpiyatlara hazırlanıyor

Kuveyt meclisinin, Olimpiyat tüzüğü ve Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA) yönetmelikleriyle uyum çerçevesinde, spor alanındaki kanunlarda değişikliğe gideceği bildirildi.

Kuveyt Olimpiyatlara hazırlanıyor
Kuveyt Olimpiyatlara hazırlanıyor
GİRİŞ 09.01.2013 13:05 GÜNCELLEME 09.01.2013 13:05

Kuveyt Futbol Federasyonu Başkanı Şeyh Talal el-Fehd, federasyonun internet sitesinde yaptığı açıklamasında, ''Kuveyt meclisi, Olimpiyat tüzüğü ve FIFA yönetmelikleriyle uyum sağlamak amacıyla, spor alanındaki kanunlarda düzenlemelerde bulunmak için meclis oylaması gerçekleştirecektir'' ifadelerini kullandı.

Oylama kararıyla, Kuveyt sporunu ve özellikle futbolu, ''donukluk halinden'' kurtarmak istediklerini ifade eden Ahmed, spor alanındaki düzenlemelerle FIFA'nın yaptırımlarını engellemeyi amaçladıklarını da belirtti.

Öte yandan Kuveyt milli takımı, Bahreyn'in ev sahipliğini yaptığı ''Haliç Kupası'' 2'inci tur müsabakaları çerçevesinde, bugün Irak milli takımı ile karşılaşacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) 2010 yılında, Kuveyt'te yürürlükte olan spor kanunlarının olimpiyat tüzüğüne uyum sağlamadığı gerekçesiyle Kuveyt'in komitedeki üyeliğini askıya almıştı.  

AA