Bosna-Hersek'te kayak sezonu başladı

Tarihi ve doğal güzelliklere sahip olmasının yanı sıra, kış mevsiminde kayak merkezleriyle dikkat çeken Bosna-Hersek'te, geçen hafta etkili olan kar yağışının ardından kayak sezonu başladı.

Bosna-Hersek'te kayak sezonu başladı
Bosna-Hersek'te kayak sezonu başladı
GİRİŞ 12.12.2012 15:40 GÜNCELLEME 12.12.2012 15:40

Başkent Saraybosna yakınlarında, 1984 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Byelaşnitsa, İgman ve Yahorina gibi kış spor merkezleri, sezonun başlamasıyla birlikte ilk kayak tutkunlarını ağırladı.

Saraybosna'ya 20 dakika mesafede bulunan Byelaşnitsa ve İgman olimpik kayak merkezleri, kente yakınlıkları dolayısıyla kayakseverlerden büyük ilgi gördü. Byelaşnitsa ve İgman'daki 10 kilometre uzunluğunda her seviyeye uygun kayak pistleri vatandaşların buraları tercih etmesinde en etkili faktör oldu.

Kayak yapmak için sabah erken saatlerde Saraybosna yakınlarındaki dağlara çıkan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Saraybosna dağlarındaki kayak merkezlerinde telesiyejler de hizmete açılırken, sezonunun ilk gününde kayak severler snowboarda da büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık 10 yıldır snowboard yaptığını söyleyen Kerim Pekuşiç, AA muhibirine, "Yaklaşık 10 yıldır snowboard yapıyorum ve sık sık Byelaşnitsa'ya geliyorum. Her kış burada çok zaman geçiriyorum. Buranın havası çok temiz" dedi.

Byelaşnitsayı sık ziyaret eden kış sporu tutkunlarından Faruk Haliloviç de uzun yıllar kayak yaptığını, sezonun başlamasına çok sevindiğini söyledi.

Savaş sırasında hiç hasar görmeyen Yahorina kayak merkezi ise Saraybosna'ya 28 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve İgman ile Biyelaşnitsa'ya göre çok daha geniş kayak pistlerine sahip. Bosna Sırp Cumhuriyeti bölgesinde kalan, kışın kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu Yahorina'da, 28 kilometre uzunluğundaki kayak pistlerini kullanmak mümkün.

Yahorina kayak merkezinde, kayak krosu, kızak, gece kayağı ve yürüyüş için uygun alanlar ile kayak okulu ve kayak servisi de bulunuyor. Yahorina'da ayrıca, kayak pistlerinin yakınında büfeler, güneşlenme noktaları ve dükkanlar da yer alıyor.

Bosna-Hersek'te kayak sezonunun resmi açılış ise 22 Aralık'ta yapılacak.

KAYNAK: AA