Muş'ta Kano-Kürek-Yelken Projesi

Muş Vali Yardımcısı Fatih Demir, ''Daha büyük şehirlerin ve zenginlerin rağbet ettiği su sporları, artık proje kapsamında Muş'umuzda da yapılıyor'' dedi.

Muş'ta Kano-Kürek-Yelken Projesi
Muş'ta Kano-Kürek-Yelken Projesi
GİRİŞ 02.12.2012 13:38 GÜNCELLEME 02.12.2012 13:38

Muş'ta valilik koordinasyonunda, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı'na (SODES) sunulan ''Kano-Kürek-Yelken Suyun Bereketi Projesi'', Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Murat Nehri'nde yürütülüyor.

Tarihi Murat Köprüsü mevkisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekip tarafından verilen uygulamalı eğitimi yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Fatih Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş'ta su sporlarını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Projeyle yöredeki halkın su sporlarına sempatiyle bakmaya başladığını ifade eden Demir, havaların güneşli ve sıcak geçmesi sayesinde de kano sporuna yoğun ilgi olduğunu bildirdi.

Mevsim şartlarının böyle devam etmesi durumunda önümüzdeki haftalarda da eğitimlerin devam edeceğini kaydeden Demir, ''Murat ve Karasu nehri, Muş'a hayat veren kaynaklarımızdır. Bu spor biraz daha büyük şehirlerin ve zenginlerin rağbet ettiği bir spordu. Artık proje kapsamında bu spor Muşumuz'da da yapılıyor. Artık gençlerimiz bu spordan, bu faaliyetten istifade ediyorlar. Bildiğini gibi Antalya ve Erzincan'da bu spor yaygın olarak yapılıyor. Doğal olarak ama Muş'ta da başlatılmış olması büyük bir şans. İnşallah bizde yakında Erzincan veya Antalya gibi iller arasına gireriz. Bizim özellikle kano sporumuz ilgi görür ve iyi bir seviyeye gelir diye düşünüyorum'' dedi

Proje Eğitmenlerinden Şahin Şahin ise, geçen yıl bu mevsimde bölgenin yaklaşık bir metre karla kaplı olduğunu belirterek, bu yıl havanın iyi geçmesini fırsata çevirdiklerini ifade etti.

Projenin yaklaşık üç aydır devam ettiğini ve bir ay sonra aynı şekilde sporculara teorik bilgiler verileceğini kaydeden Şahin, projenin Aralık ayı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Havaların güzel geçmesi sayesinde meraklı olduğu kano sporuna devam ettiğini belirten sporculardan Ferit Önlü, ''Aralık ayında oymamıza rağmen güzel bir hava yakaladık. Arkadaşlarımızla birlikte boş zamanlarımızı değerlendirmek amacıyla eğitimlere geldik. Çok da güzel bir mekan olan güzel bir ortamda kano yapıyoruz'' dedi.

AA