Naim Süleymanoğlu Halil'i destekliyor

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Naim Süleymanoğlu, Türkiye Halter Federasyonu Olağan Genel Kurulu'nda başkan adayı Halil Mutlu'yu destekleyeceğini söyledi.

Naim Süleymanoğlu Halil'i destekliyor
Naim Süleymanoğlu Halil'i destekliyor
GİRİŞ 14.10.2012 11:17 GÜNCELLEME 14.10.2012 11:41

Süleymanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fedarasyonun 31 Ekim'de gerçekleştirilecek genel kurulunun halter camiasına ve Türk sporuna hayırlı olmasını diledi.

Özellikle Londra Olimpiyatları'nda alınan sonuçların ardından halterin geleceği için genel kurulun daha da önem kazandığını belirten Süleymanoğlu, seçimde yarışacak başkan adaylarına da başarı dileklerini iletti.

Süleymanoğlu, kendisi gibi Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu'nun federasyon başkanlığı için adaylığını resmen açıkladığını hatırlatarak, ''Muhtemelen daha başka adaylar da çıkacaktır ve çekişmeli bir seçim geçecektir. Sonunda ise kazanan Türk halteri olacaktır'' dedi.

-''İmzamı attım ve kendisine gönderdim''-

Başkan adaylığını açıklamadan önce Halil Mutlu ile çok kez görüştüklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Süleymanoğlu, ''Ben açık ve net olarak Halil Mutlu'yu destekliyorum. Mutlu'nun resmi adaylığı için delege sayısının yüzde 15'inin imzası gerekiyordu. Ben de imzamı attım ve kendisine gönderdim. Şampiyon kardeşimize başkanlık yakışır'' diye konuştu.

Süleymanoğlu, seçimi kazanması halinde de Halil Mutlu'nun yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

''Benim Halil'in yanında olduğumu tüm camia iyi biliyor. Yönetimde görev alıp almamam hiç önemli değil. Çünkü ben Türk halterinin gelişimi adına kendisine her türlü desteği vereceğim. Ancak öncelikle bir seçim süreci var ve önce onun atlatılması gerekli. Sonrası zaten kolay. Türk halterinin yeniden ayağa kalkması gerekiyor. Bunun için benim üzerime ne düşerse ben her zaman hazır olacağım.''

AA