'Zor anlarımda annem yanımdaydı'

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye tekvandoda gümüş madalya kazandıran Nur Tatar, performans sporu yapmanın fiziksel ve ruhsal açıdan kolay olmadığını söylüyor.

'Zor anlarımda annem yanımdaydı'
'Zor anlarımda annem yanımdaydı'
GİRİŞ 07.10.2012 08:17 GÜNCELLEME 07.10.2012 08:21

karşılaştığı güçlükleri aşma noktasında en büyük destekçisinin annesi olduğunu dile getiren Tatar, arkadaşları sokakta oyun oynarken kendisinin 5 yaşında babasının spor salonunda antrenman yapmaya başladığını belirtiyor. Geçtiğimiz günlerde Karaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na kayıt yaptırarak eğitim hayatına adım atan 20 yaşındaki milli sporcu, öğrencilere büyük hedefler koymaları konusunda önemli mesajlar veriyor.

Annesinden psikolojik, babası ve abisinden de sportif manada büyük destek aldığını ifade eden Tatar, spor serüvenine attığı ilk adımları şu şekilde anlatıyor: "Babam eski profesyonel bir futbolcu. Aktif sporu bırakınca Van'da bir spor salonu açmıştı. Ağabeyimle birlikte sürekli o salonda vakit geçiriyorlardı. Ben daha 5 yaşımdayken onların bu meşguliyetine merak saldım. Sık sık salona gidiyordum. Ağabeyim tekvando yapıyordu. Ona özendim. Fiziğimin iyi olması ve sporu sevmem sayesinde kısa sürede tekvandoya adapte oldum. Genelde erkekleri dövüyordum. 2002 yılında itibaren dövüşmeye başladım. Boyum akranlarıma göre çok uzundu."

Ortaokula kadar derslerinden hayli yüksek notlar aldığını ama profesyonel spora başladıktan sonra eski başarısını yakalamakta zorlandığını belirten Tatar, eğitimle ilgili yaklaşımını, "İlk ve ortaöğrenimimde hayli başarılı bir öğrenciydim. Hedefim bir doktorluk olsaydı bugün tıp fakültesinde olabilirdim. Ancak ben sporda, olimpiyatlarda başarılı olmayı hedefledim. Öğrencilere tavsiyem; kendilerini sevdikleri alanlara yönlendirip hedeflerine ulaşmak için gece gündüz çalışsınlar. Şu an eğitimimi aksatmış değilim. Karaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na geçtiğimiz günlerde kaydımı yaptırdım." sözleriyle ifade ediyor:

2006 yılında yıldız sporcular kampında Tekvando Milli Takım Teknik Direktörü Ali Şahin'in keşfiyle Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçiren genç yetenek, "Kampta Ali hocamızın dikkatini çekmişim ve 'Getirin şu kıza bana' demiş. O günden sonra milli takımdayım. Van'da Cüneyt Gülçek hocayla çalıştım." şeklinde konuşuyor.

En büyük desteği annesinden gördüğünü kaydeden başarılı sporcu, "Yoğun ve yorucu antrenmanlar, uzun kamp dönemleri ve zorlu geçen müsabakalarda en zorlandığım anlarda hep annem, şefkatini göstererek daha güçlü olmam konusunda beni

motive etti." diyor. Van depreminden sonra Antalya'ya taşındıklarını hatırlatan Tatar, burada Van Kahvaltı Salonu açtıklarını belirtiyor

(cihan)