Naim Süleymonoğlu ve Halil el ele verdi

Süleymanoğlu, Halter Federasyonu'nun 31 Ekim'de yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda ya kendisinin ya da yine kendisi gibi Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olan halterci Halil Mutlu'nun federasyon başkanlığı için aday olacağını söyledi.

Naim Süleymonoğlu ve Halil el ele verdi
Naim Süleymonoğlu ve Halil el ele verdi
GİRİŞ 30.09.2012 11:48 GÜNCELLEME 30.09.2012 11:48

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu, Halter Federasyonu'nun 31 Ekim'de yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda ya kendisinin ya da yine kendisi gibi Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olan halterci Halil Mutlu'nun federasyon başkanlığı için aday olacağını söyledi.

Süleymanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatları'nda halterde alınan sonuçların tam bir hayal kırıklığı yaşattığını dile getirdi.

Londra'da alınan başarısız sonuçların tek sorumlusunun bugün halteri yönetenlerin olduğunu ifade eden Süleymanoğlu, ''Sorumlu yöneticilerdir. Takımı iyi hazırlayamamışlar, iyi yönetememişler, onun için başarısız olmuşlardır. O nedenle halter camiası olarak 31 Ekim'de yapılacak genel kurulda, çok hassas olmak zorundayız'' dedi.

Süleymanoğlu, halteri iyi bir yerlere getirmek isteyen kişi ya da kişilerin genel kurulda başkanlığa aday olması gerektiğinin altını çizerek, camia içinde bu görevi yerine getirebilecek kişilerin var olduğunu ve bu kişilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Federasyon başkanlığı konusunda kendisinin de niyetinin olduğunu ifade eden Süleymanoğlu, özellikle vatandaşlardan bu yönde büyük destek aldığını belirtti.

-''El ele vereceğiz, eski günlere döneceğiz''-

Naim Süleymanoğlu, kendisi gibi Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olan Halil Mutlu'nun da başkanlığı düşündüğünü kaydederek, şunları söyledi:

''Federasyonun 31 Ekim'de yapılacak genel kurulunda ya ben ya da Halil Mutlu aday olacak. İkimiz aynı listede bulunacağız. Bizim gayemiz camiayı tek bir çatı altında toplamak. Başkan ben olmuşum, Halil olmuş hiç fark etmez. Biz Halil ile birlikte hareket edeceğiz. El ele vereceğiz, eski günlere döneceğiz. Meydanı artık boş bırakmayacağız. Halter artık ayaklar altında olmamalı. Arkadaşlarımızla görüşmeler yapıyor, değerlendirmelerde bulunuyoruz.''

-''2 ay önce başkanlık için niyetim yoktu''-

Naim Süleymanoğlu, özellikle Londra Olimpiyatları'nın ardından gittiği her yerde vatandaşların, ''Neden elinizi taşın altına sokmuyorsunuz? Senin ve Halil'in artık halterin içinde olmanız gerekli'' yönünde sözleriyle karşılaştığını vurgulayarak şöyle devam etti:

''O kadar büyük bir ilgiyle karşılaşıyorum ki, bu ilgiye kayıtsız kalamayacağımı anladım. İnsanlar bana 'Neden uzak duruyorsun? Halterin sana ve Halil Mutlu'ya ihtiyacı var' diyorlar. 2 ay önce başkanlık için niyetim yoktu ama çok büyük bir baskı hissettiğim için artık kendimi sorumlu hissediyorum. Taşın altına elimi koymak istiyorum ve koyacağım da. Mevcut başkan Hasan Akkuş, öğretim görevlisi. Tanınan bir insan. Kimse kendisine 'Halteri 8 senedir nereden nereye getirdin' diye bir şey sormuyor mu? Bana 'hadi' diyenler kendisine de bu kadar başarısızlığın ardından 'yeter' diyorlardır. Sonuç olarak genel kurul yaklaşıyor. Önümüzdeki günlerde biz de neler yapacağımıza karar vereceğiz. Tek istediğimiz halterin eski günlerine dönmesi.''

AA