Kareteciler Bursa'da nefes kesti

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 7. İller arası Başkanlık Kupası Yaz Karate Turnuvası nefes kesen mücadelelere sahne oldu.

Kareteciler Bursa'da nefes kesti
Kareteciler Bursa'da nefes kesti
GİRİŞ 27.09.2012 16:24 GÜNCELLEME 27.09.2012 16:24

Kocaeli, Sakarya, Bursa, Düzce, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Bilecik, Kütahya Yalova illerinden 160 bayan, 210 erkek toplam 370 elit üs düzey sporcu, ümit, genç ve 21 yaş altı kategorilerinde başarılı olmak için ter döktü.

Çekişmeli mücadelelere sahne olan turnuvanın genel klasman sıralamasında Bursa birinci, Sakarya ikinci, Kocaeli üçüncü ve Balıkesir dördüncü oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Karate Baş Antrenörü M. Akif Gürbüz bu yıl 7.'si yapılan yaz turnuvasının, Aralık ayında yapılacak olan Ümit, Genç ve 21 Yaş altı Türkiye Karate Şampiyonası'na hazırlık açısından önem taşıdığını söyledi.

Kulüp olarak geçtiğimiz sezonu önemli başarılarla tamamladıklarını dile getiren Gürbüz, "Türkiye şampiyonaları ve uluslar arası turnuvalarda başarı çıtasını her yıl biraz daha yukarıya çıkartıyoruz. Sporcularımız 2012 Türkiye Kulüpler Takım Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi oldu. Yine Azerbaycan'da yapılan Avrupa Ümit Genç Karate Şampiyonası'nda bir Avrupa şampiyonluğu ve bir Avrupa üçüncülüğünü Bursa'ya kazandırdık." diye konuştu

KAYNAK: CİHAN