Elif Akyüz, 3. kez dünya şampiyonu

Çin'in özerk bölgesi Macau'da düzenlenen Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'nda Türk sporcular iki dünya şampiyonluğu elde etti.

Elif Akyüz, 3. kez dünya şampiyonu
Elif Akyüz, 3. kez dünya şampiyonu
GİRİŞ 23.09.2012 19:45 GÜNCELLEME 24.09.2012 09:09
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çin'in özerk bölgesi Macau'da düzenlenen Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'nda Türk sporcular iki dünya şampiyonluğu elde etti. 

Sabah seansında taolu halısına çıkan Dünya Büyükler Şampiyonu Elif Akyüz, 4. Dünya Gençler Şampiyonasını da boş geçmeyerek jiangshu (İnce kılıç) stilinde 9.30'luk derecesiyle adını bir kez daha dünya şampiyonluğuna yazdırdı.

2010 yılında Antalya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayla tanışan Akyüz, geçen sene Ankara'da yapılan 11. Dünya Büyükler Şampiyonası'nda da kuzey mızrağı stilinde şampiyon olarak 'dünyanın en genç dünya şampiyonu' unvanını kazanmıştı.

Elif Akyüz, Macau'da yapılan Dünya Gençler Şampiyonası'nın ardından kariyerinde art arda 3. şampiyonluğu yaşamış oldu.

-Duiliende bir ilk-

Duilien (Danışıklı gösteri dövüşü) stilinde halıya çıkan Şeyma Urhan ve Kübra Açıkgöz çifti, favori gösterilen birçok çiftin arasından sıyrılarak, 9.29'luk dereceyle dünya şampiyonluğunu kazandı.

Şampiyon olan Türk sporculara madalyalarını, Uluslararası Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz verdi.

-Sandada 3 bronz-

Wushu sanda dalında bayanlar 56 kiloda Sümeyye Kayabaşı ve 60 kiloda Hatice Salih, üçüncü olarak bronz madalya elde etti. Erkeklerde ise 75 kiloda Uğurcan Beyazıt, bir başka bronz madalya kazanan Türk sporcu oldu.

YORUMLAR 5
  • ali kalender 11 yıl önce Şikayet Et
    yüreğine sağlık. prof.dr.necmettin erbakan ın özel koruması abdurrahman akyüz abimizin çocuklar elif akyüz,zeynep akyüz,necmettin erbakan akyüz üçüde bu yolda başarılı olacaklardır inşaALLAH kardeşlerde ablalarını örnek alır ve ülkemizin gururu olurlar temennisi ile elif kardeşimizi tebrik ediyorum hem kıyafetinden dolayı hemde başarısından dolayı
    Cevapla
  • zeki tahiroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    maşALLAH gurur duyduk. tesettürlü bir kardeşimizin böyle başarı elde etmesi gurur verici yolun açık olsun
    Cevapla
  • ertan özer 11 yıl önce Şikayet Et
    resmi görünce . kalbimizde bir numara oluyorsun.inan ki madalya seninle şerefleniyor.rabbim her zaman yolunu açık etsin .başımızın taçısınız.
    Cevapla
  • Mücahit Çakır 11 yıl önce Şikayet Et
    ..elif akyüz. prof dr necmettin erbakan hocamızın yakın koruması usta abdurrahman akyüz'ün kızı kendisini kutlar başarılarının devamını dilerim.. .
    Cevapla
  • yavuz şen 11 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. türkiye ve müslümanların can damarısınız başarılar
    Cevapla