Başbakanımıza söz verdim

2012 Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan milli tekvandocu Nur Tatar, hedefinin 4 yıl sonra Brezilya'nın Rio kentinde gerçekleştirilecek olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Başbakanımıza söz verdim
Başbakanımıza söz verdim
GİRİŞ 12.09.2012 11:52 GÜNCELLEME 12.09.2012 11:52

Nur Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatları'nın Türkiye için kötü başlamasına karşın tekvandoda gelen madalyalarla yüzlerin güldüğünü aktarırken, ''75 milyon insan madalya bekliyordu ve şanssızlıklarla halterde, güreşte madalyalar kaçırdık. Sonunda madalyalara ulaştık ve bu bizim için çok güzel bir duyguydu. Olimpiyatlar anlatılamaz, ancak yaşanır. Bir sporcunun yaşayabileceği en üst hedef'' dedi.

Finale kadar en iyi şekilde mücadele ederek geldiğini aktaran Nur Tatar, şanssız bir şekilde altın madalyayı kaçırdığını vurgulayarak şunları söyledi:

''Orada en iyi şekilde savaştım ve gümüş madalyaya ulaştım. Çok şanssız biçimde altın madalyayı kaybettim. Rakibim Güney Koreli'ydi. Tekvando, Güney Kore'nin en güçlü olduğu spor branşıydı, ancak hiç altın madalya alamamışlardı o zamana kadar. Hakem faktörü etkili oldu. Maçın başında bire bir vuruşumda tekniğime puan çıkmaması moralimi çok bozdu. Rakibimin vuruşuna ise puana çıkınca ben iyice demoralize oldum. Olsun, gümüş madalya kazandırmak ve bayrağımızı göndere çektirmek de güzel bir duyguydu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a söz verdim. İnşallah 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanacağım. Bunun için de antrenmanlarıma başlayıp, o zamana kadar kendimi daha iyi geliştirip, performansımı artırıp, altın madalyaya ulaşacağım. Kendi performansımın kat kat üzerine çıkmalıyım. Ben hazırlanırken, rakiplerim de en iyi şekilde hazırlanacak. Yine önümüzde Dünya ve Avrupa Şampiyonaları, Dünya Takımlar Şampiyonaları var. Orada da Türkiye'yi en şekilde temsil etmek istiyorum.''

-''Tekvandoya ilgi inanılmaz arttı''-

Başarılı sporcu, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın ardından tekvandoya olan ilginin önemli ölçüde arttığı kaydetti.

Tekvando branşında alınan madalyaların Türk insanını çok mutlu ettiğini anlatan Tatar, ''2012 Londra Olimpiyatları'nın ardından Türkiye'de tekvandoya ilgi inanılmaz bir şekilde arttı. Yolda karşılaştığım insanlar, çocuklarını bu spora yönlendirmek istediklerini söylüyorlar. Tekvandoyu hiç tanımazken, şimdi kuralları dahi öğrendiklerini söyleyen oluyor'' dedi.

Tatar, tekvando altyapısının giderek geliştiğine dikkati çekerken, ''Bizlerin de ağabeyleri, ablaları vardı ve bu seviyeye geldik. Bizim altımızda da birçok genç, minik, yıldız sporcu var. Çok ciddi bir şekilde çalışıyorlar. Kısa süre önce Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nı izledim ve kıran kırana maçlar oluyordu. Gördükçe gururlandık'' ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA