Ali Gürbüz Elmalı'da yine başpehlivan

660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı, son iki yılın Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile geçen yılın Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı Ali Gürbüz kazandı.

Ali Gürbüz Elmalı'da yine başpehlivan
Ali Gürbüz Elmalı'da yine başpehlivan
GİRİŞ 02.09.2012 20:09 GÜNCELLEME 03.09.2012 00:51

Elmalı'da üç gündür devam eden güreşlerin finalinde, geçen yıl olduğu gibi Ali Gürbüz ile Osman Aynur karşılaştı. Seyircilerin tezahüratları ile güreşte, güreşçiler birbirlerine üstünlük sağlamak için mücadele etti. Yaklaşık 20 dakika süren mücadelede rakibini açığa düşüren Ali Gürbüz, geçen yılın ardından bu yıl da Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.

Başpehlivanlık güreşlerinde üçüncülüğü ise Ali Güngör Ekin ile Recep Kara paylaştı.

Güreşin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ali Gürbüz, üst üste iki kez başpehlivan olduğu için çok mutlu olduğunu, gelecek yıl da başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi.

Başpehlivan Ali Gürbüz'e kupa ve madalyaları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından verildi.

Bu arada güreşlerde yapılan ağalık yarışı Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş tarafından 35 bin lira ile başlatıldı. Dört ağa adayının katıldığı yarışta 80 bin lira veren iş adamı Galip Can Ekşioğlu ağalığı kazandı. Geçen yılın güreş ağası olan babası Cemal Ekşioğlu, daha sonra oğlu adına 20 bin lira daha vererek ağalığın fiyatını 100 bin liraya çıkarttı.

Güreşlerde diğer boylara ise şu güreşçiler birinci oldu:

Başaltı: İsmail Balaban

Büyük orta: Hamza Köseoğlu

Küçük orta büyük boy: Hasan Borucu

Küçük orta küçük boy: Turan Balaban

Deste büyük boy: Yusuf Can Zeybek

Deste orta boy: Alparslan Güçlü

Deste küçük boy: Uğur Beslekoğlu

Ayak boy: Hidayet Avcı

Tozkoparan: Hayri Günay

Teşvik-2: Mustafa Doğan Özkaya

Teşvik-1: Ünal Karabacak

Minik-2: Kemal Yılmazlar

Minik-1: Gökhan Balcı

Öte yandan güreşlerde hakem heyeti tarafından en teknik güreşçi Hasan Borucu, en centilmen güreşçi İsmail Balaban, en iyi peşrev atan güreşçi ise Alparslan Güçlü seçildi.

660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra milletvekilleri, Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda güreş sever izledi.

AA