Gürbüz'ün hedefi kemeri Antalya'ya getirmek

Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, 660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi, merhum babası Recep Gürbüz'ün mezarı başında dua okudu, ardından er meydanında rakipleriyle güreş tuttu.

Gürbüz'ün hedefi kemeri Antalya'ya getirmek
Gürbüz'ün hedefi kemeri Antalya'ya getirmek
GİRİŞ 01.09.2012 14:26 GÜNCELLEME 01.09.2012 14:26

660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ikinci günü, Türkiye'nin ünlü başpehlivanlarının er meydanında güreşleriyle devam ediyor. Başpehlivanların ilk tur güreşleri öncesi, 1988 yılı Kırkpınar Başpehlivanı merhum Recep Gürbüz'ün oğlu olan, 2011 ve 2012 yılları Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, Elmalı Yeşilyayla er meydanı yanında bulunan babasının kabri başında dua okuduktan sonra güreşlere başladı.

Ali Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin 2011 ve 2012 yıllarında iki kez Kırkpınar başpehlivanı olduğunu, geçen yıl Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'nde de başpehlivan olduğunu hatırlattı.

Hedefinin hem Kırkpınar'da hem de Elmalı Yeşilyayla Güreşlerinde üç kez üst üste başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak olduğunu ifade eden Gürbüz, çalışmalarının bu yönde olduğunu vurguladı.

Gürbüz, şöyle konuştu:

''660. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kırkpınar'dan daha eski bir tarihe sahip. Kırkpınar'dan sonra Türkiye'nin en önemli ikinci güreşi konumunda. Buradaki güreşler, bizler için Kırkpınar'ın rövanşı gibi oluyor. Kırkpınar'da iki yıl üst üste başpehlivan oldum, hedefim inşallah seneye de başpehlivan olup, altın kemeri ilk defa Antalya'ya getirmek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da burada birinci olmayı hedefliyorum. Aynı şekilde burada da üç defa üst üste başpehlivan olarak altın kemeri kazanmak istiyorum.''

Elmalı Güreşlerinde en alt boydan en üst boya kadar güzel güreşler olmasını temenni eden Gürbüz, Antalya ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen güreş severlere güzel müsabakalar izlettirmeyi arzuladıklarını dile getirdi.

Daha sonra er meydanında pehlivanların güreşlere hazırlandıkları bölümüne geçen Gürbüz, burada ilk güreşi için kispet giydi ve yağlanarak güreşlere hazırlandı.

AA