Tekvandoda başarı tesadüf değil

2012 Londra Olimpiyatları'nda katıldığı 3 sporcuyla ülkemize 1 altın 1 de gümüş madalya kazandıran Tekvando Federasyonu, başarısını; 260 bin lisanslı sporcu üzerinde yapılan sistemli ve disiplinli çalışmaya borçlu.

Tekvandoda başarı tesadüf değil
Tekvandoda başarı tesadüf değil
GİRİŞ 24.08.2012 11:57 GÜNCELLEME 24.08.2012 11:57

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 1 gümüş, 1 bronz ve son olarak Londra'da 1 altın, 1 gümüş madalya alan Türkiye'nin, tekvandoda adını tüm dünyaya duyurduğunu söyledi.

Yakalanan başarının, 2004 yılından bu yana uygulanan yıldızlar ve gençler bazındaki gelişim kampları ile sporcu arama faaliyetlerinin bir ürünü olduğunu ifade eden Şahin, çalışmalarda akademik unsurları da göz önünde bulundurduklarını belirtti.

Olimpik bir sporcunun yetişmesi için en az 8-9 yıl gibi bir süre gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

''12 yaşında çalışmaya başlayan bir sporcu 21-22 yaşlarında verim verebilir. Londra'daki başarının en önemli simgelerinden antrenörümüz Ali Şahin, sporcular üzerine çok önemli araştırmalar yaptı. Ülkeyi gezerek gözlemlerde bulundu. Başarıda teknik heyetin takibi çok önemli. 2004'ten bu yana teknik ekibimiz sporcu takibindeydi. 260 bin sporcunun arasından tabiri caiz ise zeytinin ekstresini çıkardık. Buradan çıkan kıymetli sporcular bu başarıyı ortaya koydu. Şunu her zaman ifade ediyorum; bize bütün halkımız dua etti. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ülkenin gençleri kabiliyetli, yeter ki onları tespit edelim.''

-''Sporcu sayısı 8 yılda 170 bin arttı''-

Tekvando branşının dünyada 65 milyona yakın lisanslı sporcusu olduğunu ve bütün branşlar içinde büyük bir potansiyelinin bulunduğunu aktaran Şahin, Türkiye'de lisanlı sporcu sayısının yaklaşık 260 bin olduğunu dile getirdi.

Göreve geldikleri 2004 yılında 90 bin olan sporcu sayısının 8 yılda 260 bine çıktığını anlatan Şahin, ''Bu yıl olimpiyatlara 3 kişi ile katıldık. İleriki yıllarda kotalar artarsa biz de maksimum sayıda katılmaya gayret ederiz. Alınan başarılar bizi daha da gayretlendiriyor. Bir olimpiyadın bitiminden diğerine kadar olan süre çok çabuk geçer. 4 yıl kısa bir zamandır. Şimdiden kolları sıvayacağız. Yeni Servet'ler, Nur'lar, Bahri'ler geliyor'' diye konuştu.

Şahin, özellikle doğu bölgelerinde sporcu arama çalışmaları yaptıklarını, lisanslı sporcu sayısını artırmak ve buradan yeni olimpiyat şampiyonları çıkarmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

AA