Kaptandan olimpiyat açıklaması

A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Esra Gümüş, ilk defa katıldıkları olimpiyat oyunlarında zorlu bir gruba düştüklerini belirtti.

Kaptandan olimpiyat açıklaması
Kaptandan olimpiyat açıklaması
GİRİŞ 06.08.2012 15:56 GÜNCELLEME 06.08.2012 15:56

Gümüş, ''Diğer grupta olsaydık, şimdi çeyrek final oynayacaktık. Olmadı, kısmet değilmiş'' dedi.

Olimpiyat Köyü'nde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gümüş, Londra'ya gruptan çıkma hedefiyle geldiklerini ifade ederek, ''2 galibiyet bize yetiyor diyorduk. Fakat biz iki galibiyetle, hatta Brezilya'dan puan almamıza rağmen gruptan çıkamadık. Olimpiyat oynamak böyle bir şey'' diye konuştu.

Olimpiyatlara ilk defa katılmanın tecrübesizliğiyle geç açıldıklarını dile getiren milli voleybolcu, Brezilya ve Çin maçlarının farklı skorlarla bitmesi halinde şimdiki durumun böyle olmayacağını kaydetti.

Gümüş, ilk gün Brezilya'ya karşı iyi mücadele ettiklerine dikkati çekerek, ''Daha sonra Çin maçını 3-1 kaybettik. Bizim grupta herkes birbirini yendi. Diğer grup daha kolaydı bize göre. Son güne kadar bizim gruptan kimin çıkacağı belli değildi'' ifadelerini kullandı.

-''Çok gururluyuz''-

Esra Gümüş, olimpiyatlara katıldıkları için çok gururlu olduklarını belirterek, ''52 yıldır ilk defa takım sporlarında ve voleybolda olimpiyatlara katılmaya hak kazandık. Bu ilki başardığımız için, ekip olarak çok mutlu ve gururluyuz. Ülkemizi de ilk defa katıldığımız olimpiyatlarda yapabildiğimiz kadar temsil ettik'' diye konuştu.

Londra Olimpiyatları'nda tecrübe kazandıklarını ifade eden Gümüş, Rio Olimpiyatları'daki hedefin daha yüksek olduğunu söyledi.

Deneyimli takımların ilk günden son güne kadar işi sıkı tuttuğunu belirten Esra, şunları kaydetti:

''Biz turnuvaya girene kadar geç oldu. Sırbistan'ı ve Güney Kore'yi yendik ama Güney Kore'yi 3-1 yensek, daha avantajlı olurdu. Çin ve Brezilya maçı da çok önemliydi. Şimdi daha tecrübeliyiz. 2016 Olimpiyatlarına gidersek böyle olmayacağını düşünüyorum. İnsanların bizden beklentileri yüksek, buna cevap vermek bizim elimizde.''

-Gülden: ''Maç maç düşünmedik''-

Milli takım oyuncusu Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu da Londra Olimpiyatları'na katılarak büyük bir başarı elde ettiklerini, ancak maç maç düşünmemekle hata yaptıklarını söyledi.

Geçen yıl Avrupa Şampiyonası'ndan sonra büyük bir çıkışa geçtiklerini anlatan milli voleybolcu, ''O yüzden de bizim hedefimiz büyüktü, herkesin de beklentisi çoktu. Gruptan çıkmayı çok istiyorduk. Belki de yaptığımız hata buydu. Maç maç değilde hemen gruptan çıkıp madalya alacağız diye düşündüğümüz için adapte olamadık'' diye konuştu.

Milli takımın hak ettiği yerin burası olmadığını ifade eden Gülden, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kiminle konuşuyorsam, bizim favorilerden biri olduğumuz söylüyor. İyi de oyun sergiledik. Çok üzgünüz. Olimpiyatın ne demek olduğunu gördüğümüz için çok gururluyuz. Umarım bundan sonraki olimpiyatlarda çok daha güzel şeyler olur. Çünkü potansiyel açısından Türk Milli Takımı çok daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor.''

KAYNAK: AA