2020 Olimpiyatları da tehlikede! 'Kontrol altına alınamazsa...'

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Dick Pound, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ertelenebileceği ya da iptal edileceğini duyurdu.

2020 Olimpiyatları da tehlikede! 'Kontrol altına alınamazsa...'
2020 Olimpiyatları da tehlikede! 'Kontrol altına alınamazsa...'
GİRİŞ 25.02.2020 20:07 GÜNCELLEME 25.02.2020 20:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

IOC'nin en uzun süreli üyesi olan Dick Pound Associated Press'e yaptığı açıklamada, "2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, 24 Temmuz ve 9 Ağustos'ta düzenlenecek. 2 ay öncesine kadar koronavirüs kontrol altına alınamazsa kesin bir karar vereceğiz. Öncelikle, güvenliği düşünmek zorundayız. Olimpiyat Köyü, oteller, medya mensupları için tehlike mevcut. Bu yeni bir savaş türü ve bununla yüzleşmek zorundayız. İnsanlar kendi kendine, 'Bu şartlar altında ve güvenlik yokken, Tokyo'yu gerçekten yapmalı mıyız' diye sormalı." ifadelerini kullandı.

 

 

"Sporcular, olimpiyatlar gerçekleşecekmiş gibi çalışmalarına devam etsin." diyerek sözlerini sürdüren Dick Pound, "11 bin Olimpik sporcu ve 4400 Paralimpik sporcu olacak. Şu an Tokyo'ya gideceklermiş gibi hazırlanmalılar. Spora odaklanalım." dedi.

"BU ÇOK BÜYÜK BİR KARAR!"

 

 

'IOC'de iptal ya da erteleme konuşuldu mu?' şeklinde gelen soruya Pound, "Bu çok büyük bir karar ve elinizde somut veriler olmadığı müddetçe bu kararı alamazsınız. Şu ana kadar masaya oturup erteleyelim ya da iptal edelim gibi bir gündemle konuşmadık. Ancak, erteleme kararını hemen alamazsınız. Örnek verecek olursak, 'Ekim ayında yapalım' diyemeyiz. Tüm spor organizasyonlarını, ligleri, farklı sezonları ve turnuvaları, TV haklarını ilgilendiren çok geniş ölçekte bir durum." cevabını verdi.

1896'da başlayan modern Olimpiyat Oyunları, sadece İkinci Dünya Savaşı sırasında ve yine Tokyo'nun ev sahipliğinde olan 1940 yılında ertelendi.

YORUMLAR 2
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Saglik mi önemli cokta önemli sanki olimpiyatlar
    Cevapla
  • özkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    halaaaa neyi bekliyorlar. turkiye de olsa çoktan iptal için kudururlardı.
    Cevapla