Milliler tarih yazdı! Müthiş başarı...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyatları Avrupa Elemeleri finalinde Almanya'yı 3-0 yenerek, olimpiyatlara katılma hakkı elde etti.

GİRİŞ 12.01.2020 20:54 GÜNCELLEME 13.01.2020 09:23
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri final maçında Almanya 3-0 yendi ve olimpiyatlara katılma hakkını elde etti.

 

Hollanda'nın ev sahipliğinde Apeldoorn kentinde düzenlenen turnuvanın final mücadelesine çok etkili başlayan Türkiye, üst üste bulduğu sayılarla maçın hemen başında 4-1 öne geçti. Almanya'nın rakibini file önünde durdurmak için üçlü bloklara başvurduğu sette farkı 6 sayıya kadar çıkaran milliler (13-7), disiplinli oyunundan taviz vermediği seti 25-17 kazandı.

İşte tarihe geçen o sayı

Daha dengeli başlayan ikinci sette Lipmann ve Orthmann'ı durdurmayı başaran ay-yıldızlılar, Eda Erdem Dündar'ın etkili servislerinden bulduğu sayılarla rakibine 9-6 üstünlük sağladı. Lipmann'ın dışarı giden smaç vuruşunun ardından durumu 22-19 yapan Türkiye, rakibine sayı vermediği bu bölümde Zehra Güneş, Hande Baladın ve Eda Erdem Dündar'ın etkili performansıyla seti 25-19 kazandı ve 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Üçüncü sette oyun disiplinini elden bırakmayan Türkiye, Naz Aydemir Akyol'un çizgiye gönderdiği etkili servisle molaya 9-6 üstün girerken, Hande Baladın ve Meliha İsmailoğlu'nun üst üste kazandığı sayılarla 4 sayılık avantaj yakaladı (15-11). Almanya'nın farkı kapattığı son bölümde, Orthmann'ın serviste hata yapmasıyla 23-22 öne geçen ay-yıldızlılar, art arda bulduğu sayılarla seti 25-22, maçı da 3-0 kazandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Resmi Twitter Hesabından yapılan paylaşım

Türkiye: 3 - Almanya: 0

Salon: Omnisport

Hakemler: Daniele Rapisarda (İtalya), Vladimir Simonovic (Sırbistan)

Türkiye: Naz Aydemir Akyol, Meliha İsmailoğlu, Zehra Güneş, Meryem Boz, Hande Baladın, Eda Erdem Dündar (Simge Şebnem Aköz)

Almanya: Geerties, Weitzel, Lipmann, Orthmann, Schoelzel, Hanke (Pogany, Möllers, Bock)

Setler: 25-17, 25-19, 25-22

Süre: 73 dakika (22, 23, 28)

OLİMPİYATLARA İKİNCİ BİLET

A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihinde ikinci kez olimpiyat vizesi aldı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milliler, Avrupa Kıta Elemeleri finalinde Almanya'yı 3-0 mağlup ederek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde etti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK!

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında "Tebrikler Filenin Sultanları, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda başarılar" ifadesinin yer aldığı bir görsel kullandı.

İletisinde "FileninSultanları" etiketine yer veren Erdoğan, "2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri finalinde Almanya'yı mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 50
  • Erima 4 yıl önce Şikayet Et
    birde avrupadaki vatandaslarin da yuregine bir su serpilmis oldu, vatandaslar cikip sonuna kadar tezahurat yapti oyle boyle degil tum mac boyu, normalde top oyuna girince susulur, bize hic farketmedi top almanlardami bizdemi tum mac tezahurat. tek eksik sporcularimiz taraftarlarla dahada fazla ilgilenmeliler! bir kac defa gelin hele hele kazandiktan sonra!!!
    Cevapla
  • Erima 4 yıl önce Şikayet Et
    Maclar superdi, ilki haric hepsine gittim, gercekten saglam performans, almanya cok tirt cikti, ama polonya maci cok zordu ve on kat daha heyecanliydi, bir hatada mac gidiyordu, ordan tutup maci geri aldilar. Sonuna kadar hak ettiler. Turkiye daha yeni yeni her seyi ile kalkiniyor sporu ile sanayisi ile ve bize her sey lazim.
    Cevapla
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu Voleybolu ortadan kaldırsalar yeridir. Kadınların bağıra bağıra kısacık şortlarla hoplayıp zıplaması mide bulandırıcı.
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkem adına sevinsemde içimde hüzün var, keşke bu kadar çıplak olmasalardı, yani ha gayri müslimler ha bizim oyuncular. Neyse....
    Cevapla
  • gurbetci dortmund 4 yıl önce Şikayet Et
    zorlami bakmak , istemiyorsan bakma , baska birsey bak . bensevincten agladim o kadar hosuma gitti almanlari yenmemiz
    Cevapla
  • camoka 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük iş sanki bilimde ilimde sanayide teknolojide destan yazıldı gururduyacak başka bir şeyleri yok çok büyük iş fuzuli iş bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle