Çeçen boksörden Çin'i şoke eden karar!

Dünya Şampiyonu Çeçen Boksör Artur Beterbiev, Çinli rakibi Meng Fenlong ile Çin’de yapacağı unvan koruma maçına çıkmama kararı aldı.

GİRİŞ 05.01.2020 16:29 GÜNCELLEME 18.04.2024 13:32
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Çeçen boksör Artur Beterbiev, Doğu Türkistan'da Çin zulmüne maruz kalan Müslüman Uygur Türkleri için Çin’deki kemeri savunma maçına çıkmama kararı aldı. 

IBF ve WBC hafif ağır sıklet dünya şampiyonu Müslüman Artur Beterbiev Çinli rakibi ile Meng Fenlong ile mecburi unvan koruma maçında karşı karşıya gelecekti. 

 

 

Maçın ihalesi yapıldı ve Amerikan Top Rank firması maçın kendi çatıları altında yapılması için 1 milyon 350 bin dolarlık teklif vermişti. Çinli şirket ise 1 milyon 900 bin dolarlık teklif verince ihaleyi kazandı. Bu durumda maç Çinlilerin istediği yerde yani Çin’de yapılacak duruma geldi.

ÇİN'DEKİ MAÇA ÇIKMAYACAK

Haberi duyan Çeçen Müslüman boksör Beterbiev Çin’deki maçı reddetti. Uygur Türklerini katleden ve türlü türlü işkenceler yapan Çinliler’e tokat gibi bir protestoda bulunan Beterbiev, IBF dünya şampiyonluk unvanını bıraktığını ve Çin’in reklamını yapmayacağını duyurdu.

Artur Beterbiev kimdir?

Artur Beterbiev Çeçen profesyonel bir boksör. 21 Ocak 1985'te Rusya'nın Dağıstan Cumhuriyeti Khasavyurt şehrinde doğdu. Güreşçileriyle ünlü olan ülkede Beterbiev spor hayatına güreşle başladı. Daha sonra boksa yönelerek bu spor dalında büyük başarılara imza attı. Sokaklardan uzak durmak için kardeşleriyle birlikte spor salonuna yazıldı. Daha sonra kardeşlerin iknasıyla boksa yöneldi. 

Artur, çocukluğunda Muhammed Ali ve Mike Tyson hayranıydı. Çeçen boksör, agresif tarzı, yıkıcı sert yumruk darbeleri rakiplerini yerle bir etmesiyle Tyson lakabıyla anılmaya başlandı. Beterbiev, 20 yaşında büyük bir şampiyonluk kazanmasıyla, tartışmasız ağır siklet şampiyonu olarak anılan genç bir isim oldu. 

YORUMLAR 64
  • Aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH SENDEN RAZI OLSUN YİĞİDİM. Helal Olsun Sana Tebrik Ediyorum. Allah İki Cihan Saadeti Versin.
    Cevapla
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    gitme aslanım gitme.önce sağlık.
    Cevapla
  • Aziz 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamı Tebrik Edene Kadar Önce Sağlık Demişsin. Çin'in Müslümanlara Yaptığı İnsanlık Dışı Canavarca Katliamları Bilmiyorsun Sanırım. Adam Sağlığını Değil Müslümanları Onere Etmek İçin Katılmıyor Muamer Efendi
    Cevapla
  • Mehmet KASTAMONU 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc hz selamet versin mansur ve muzaffer eylesin İNŞAALLAH
    Cevapla
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu acik etsin. Tam bir dövüs makinesi. Son darbeyi vurduktan sonra dönüp rakibine bakmiyor bile. Tabi ki darbenin büyügünü Çin e vurmus. Takdire sayan bir hareket.
    Cevapla
  • Türk milletine 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizden bu ruh ölmüş millet... Bizimkiler çıkar, çinlilerden o kemeri gururlar da alırdı.
    Cevapla
  • Sanane 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok ya mesut özil in yaptıklarını unutma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle