Şahika, Cumhuriyet ve Mehmetçik için rekor kıracak

Mersin'in Aydıncık ilçesindeki Gilindire Mağarası'nda dünya rekorunu kırmak için dalış yapacak olan milli sporcu Şahika Ercümen, paletsiz kategoride kadınlar dünya rekoru olan 90 metre sınırını aşarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

GİRİŞ 25.10.2019 16:53 GÜNCELLEME 25.10.2019 17:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mersin'in Aydıncık ilçesinde 20 yıl önce hayvanlarını otlatırken bir çobanın karşısına çıkan kirpiyi takip etmesiyle ortaya çıkan ve buzul döneminden kalıntılar taşıyan Gilindire Mağarası'nda yapacağı rekor denemesi için çalışmalarını sürdüren Dünya Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, 28 Ekim'de 90 metre sınırını aşarak Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi planlıyor. Ercümen, rekoru Cumhuriyet ve Mehmetçiğe armağan edecek.

Mağarada 'paletsiz' kategoride rekor denemesi gerçekleştirecek olan Ercümen, bu alanda kadınlar dünya rekoru olan 90 metre sınırını aşarak Guinness Dünya Rekorları kitabına girmeyi hedefliyor. Şahika Ercümen, hem Mersin'in hem de Gilindere Mağarası'nın tanıtımına da bu rekorla destek vereceğini belirterek, "Hedefimiz 90 metre olan dünya kadınlar rekorunu paletsiz olarak 100 metreye taşıma. Bunu da Mersin'deki dünyanın en özel yerlerinden olan Gilindere Mağarası'nda yapacağız. Şartlar biraz zor çünkü nem var, o da oksijeni etkiliyor. Su da soğuk, buraya ulaşmak da zor. 555 basamak inerek mağaraya ve göle ulaşıyoruz. Ama her şeye rağmen biz bunu cumhuriyete ve ülkemizin bulunduğu durumdan dolayı Mehmetçiğe ithafen yapmak istiyoruz. Antrenmanlarda bu rekoru kırdık, inşallah bunu rekor gününde ülkemize armağan edeceğiz" dedi.

Şahika Ercümen, mağara içinde zaman zaman zorlandığını ifade ederek, "Astım hastası olunca zaman zaman nefes almak zorlaşıyor. Normalde havuzda ve dışarıda yaptığım derecelerin yarısını yapabiliyorum. Ama rekoru kırmaya bunlar yetecek. Hazırız, o yüzden rekoru da kıracağız" diye konuştu.  

 

 

Milli sporcu, içinde yaklaşık 46 metre derinliğinde su bulunan mağaradaki rekor denemesini 28 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirecek.

YORUMLAR 3
  • oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir spor yok bunlar eğlence
    Cevapla
  • gülünç 4 yıl önce Şikayet Et
    eh çıkışta bir de asker selamı verirsen iş olur biter
    Cevapla
  • Meraklı 4 yıl önce Şikayet Et
    46 m derinlikte, nasıl 90 m rekoru kılınacak? Başarılar
    Cevapla