Altın kız Zehra marşımızı dünyaya dinletti

Zehra Begüm Kavukçuoğlu, Taşkent'ten altın madalya ile dönüyor. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen Erkek-Kadın Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda +59 kiloda Zehra Begüm Kavukçuoğlu, altın madalya kazanıp İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletti.

GİRİŞ 13.08.2019 14:25 GÜNCELLEME 13.08.2019 17:59

Kadınlar ve Erkeklerde takım halinde şampiyonaya katılan Millilerimiz toplamda 1 altın, 3 bronz madalya kazanarak organizasyonu tamamladı.



Böyle büyük bir başarıyı beklemediğini ifade eden Altın Kız Zehra Begüm Kavukçuoğlu, "Organizasyona çok iyi hazırlandım. Ama doğrusunu söylemek gerekirse altın madalya kazanacağımı ummuyordum. Tüm rakiplerimi yenmeyi başardım. Bu madalya geleceğim için iyi bir moral oldu." diye konuştu. Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin ise kazanılan 4 madalyanında kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Küçük şansızlıklar olmasa daha çok madalya kazanabilirdik. Türk Tekvandosu altyapıdan da gümbür gümbür geliyor." şeklinde konuşarak geleceğe olan inancını ifade etti.