Gençler Avrupa Dart Şampiyonası başladı

Dünya Dart Federasyonu ile Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) tarafından organize edilen Avrupa Gençler Dart Şampiyonası, renkli açılış töreni ile başladı.

GİRİŞ 12.07.2019 11:28 GÜNCELLEME 12.07.2019 11:30

Organizasyona bu yıl ikinci kez ev sahipliği yapan Türkiye, geçtiğimiz yıl kadınlar teklerde ve takımlarda İngiltere ile final yapmış ve Avrupa ikincisi olmuştu.

10-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra 13 ülkeden sporcular katıldı. Şampiyonada ülkeler, 4 erkek ve 2 kadın sporcuyla madalya mücadelesi verecek.



Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) ve TBBDF Başkanı Mutlu Türkmen ÜLKE TV’ye yaptığı konuşmada geçlere yaptığı yatırımlardan bahsetti.

"Avrupa şampiyonasını geçen seneden sonra üst üste ikinci kez organize ediyoruz, ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle gençlere yatırım yapıyoruz federasyon olarak. Bu sene Avrupa şampiyonası için Avrupa ülkelerinden ev sahibi olmak isteyen gönüllü ülke çıkmayınca organizasyonu ikinci kez biz tekrar üstlenmiş olduk. İnşallah geçen sene kızlarımız final oynamıştı, erkeklerimiz çeyrek finalde kalmıştı. Bu sene hem kızlarımla hem erkeklerimizle ilk dördün içerisinde olmayı ve inşallah özlediğimiz altın madalyayı almayı arzu ediyoruz. Altın madalya önceki yıllarda elektronik dart disiplininde kazandık ama çelik uçlu dart disiplininde henüz altın madalya kazanmadık. Bir ilki neden burada bu sporcularımız yapmasınlar. Yaparlar inşallah.’’ diye konuştu.