Recep Kara'dan 'Kırkpınar' kararı!

Başpehlivan Recep Kara, 2004, 2007, 2008 ve 2016'da şampiyon olduğu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl yer almayacağını açıkladı.

Recep Kara'dan 'Kırkpınar' kararı!
Recep Kara'dan 'Kırkpınar' kararı!
GİRİŞ 27.06.2019 14:25 GÜNCELLEME 27.06.2019 14:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kara, Ordu Güreş Eğitim Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl yapılan 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde sıkıntı yaşadığını ve 3. turda Ali Gürbüz'e yenildiği maçın çok kötü yönetildiğini savundu. 

 

 

Yaşananların ardından Merkez Hakem Komitesi'nin görevden alındığını ancak maçın geri gelmediğini belirten Kara, "Ben de o zaman, 'Benim için Kırkpınar bitmiştir' açıklaması yapmıştım. Şahsi kanaatim, bir tepkinin olması lazımdı. Ben bu yıl hakem hatalarının olmaması adına, pehlivanlarımızın daha iyi şartlarda güreş yapması adına, 2019 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde güreşmeyeceğim. Bu bir tepkidir." diye konuştu.

Spor hayatının devam ettiğini kaydeden Recep Kara, "Önümüzdeki yıl yeni karar alarak bu fikrimi değiştirebilirim. Aldığım kararı gözden geçirebilirim ama 2019 yılı için Recep Kara, Kırkpınar'da güreşmeyecek." ifadelerini kullandı.

 

 

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni Edirne'ye giderek yerinde takip edeceğini dile getiren Kara, yarışacak sporculara destek olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • zafer karaca 4 yıl önce Şikayet Et
    guresmek yerine zamana oynuyorsun zaten sirf defans birak gelme memleketime de guresmek isteyenleri seyredelim hic olmassa
    Cevapla
  • macit 4 yıl önce Şikayet Et
    Recep kara defans oynuyorsa diğerleri duble defans oynuyor. Keyifli seyredilecek güreş mi kaldı ?
    Cevapla
  • Fatih 37 4 yıl önce Şikayet Et
    o zaman sampiyon belli orhan okullu
    Cevapla
  • E.YALANOĞLU 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok Meraklıydık ya ne olur güreş...
    Cevapla
  • HASAN ŞİMŞEK 4 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı olsun Başkanım...sen zaten şampiyonsun....seneye inşallah bu vesile ile tum pehlivanlara Rabbim guc kuvvet derman versin hakem hatası olmadan hakeden alsın kemeri
    Cevapla