İsrailli sporcuların ülkeye girişine yasak

İsrailli yüzücülerin ülkeye girişini yasaklayan Malezya'da Başbakan Muhammed, "Onlar (İsrailli yüzücüler) sahtekarların ülkesinden geliyor. Biz sahtekarları sevmeyiz" dedi.

 İsrailli sporcuların ülkeye girişine yasak
İsrailli sporcuların ülkeye girişine yasak
GİRİŞ 25.01.2019 20:11 GÜNCELLEME 25.01.2019 20:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Malezya'da düzenlenecek yüzme şampiyonasına İsrailli yüzücüleri almama kararını savunarak "Onlar (İsrailli yüzücüler) sahtekarların ülkesinden geliyor. Biz sahtekarları sevmeyiz" dedi.

 

 

Başbakan Mahathir, ülkenin Cameron Highland bölgesinde yarın yapılacak milletvekilliği ara seçimi öncesi düzenlenen mitingde konuştu.

Konuşmasında Malezya'nın 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'na katılmak isteyen İsrailli yüzücüleri ülkeye almama kararına değinen Mahathir, İsrail vatandaşlarına yönelik yasak koyma hakları olduğunu vurguladı.

'TRUMP BUNU YAPIYORSA...'

 

 

Mahathir, "ABD Başkanı Donald Trump, 5 Müslüman ülke vatandaşlarının ülkesine giremeyeceğini söylemişti. Trump bunu yapabiliyorsa ben neden yapmayayım?" dedi.

ABD tarafından korunduğu için İsrail'e kimsenin bir şey yapamadığının altını çizen çizen Mahathir, "Bizim yapabildiğimiz tek şey ülkeye girmelerini engellemek. Bunun nesi yanlış?" ifadesini kullandı.

Mahathir, gazetecilerin bu konuda kendisine sürekli soru sorduğunu hatırlatarak "Bana İsrailli atletlerin neden Malezya'da yarışmasını engellediğimizi soruyorlar. Ben de diyorum ki onlar (İsrailli yüzücüler) sahtekarların ülkesinden geliyor. Biz sahtekarları sevmeyiz" diye konuştu.

İSRAİLLİ YÜZÜCÜLERİ ÜLKEYE ALMAMA KARARI

Malezya hükümeti, 10 Ocak'ta, ev sahipliği yapacağı 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’na katılmak üzere vize başvurusu yapan İsrailli yüzücülerin ülkeye girişini yasaklama kararı aldı.

Başbakan Mahathir Muhammed, hükümetin söz konusu kararın arkasında olduğunu belirterek "Eğer gelirlerse suç teşkil eder." ifadelerini kullanmıştı.

Malezya'da 29 Temmuz başlayacak ve 70 ülkeden 600'den fazla yüzücünün katılacağı 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası, 4 Ağustos'a kadar sürecek.

YORUMLAR 5
  • mehmet demirtas 5 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi cok doğru bir karar.. Düşen malezya uçağının şüphelileride bu yüzücülerdir.. Bunlar sporcu degil hepsi ajan.. Ulan ahmak oğlu ahmak.. Allah sana kendini milletine ispat için fırsat vermiş senin uğraştığın işlere bak kişilere bak.. 6 ay içinde seni devirirler 10 sene sonrada ismini hatırlayan olmaz.. Bizde de bir Erbakan geldi geçti.. Neyle hatırlıyor millet onu.. Hiç.. Tayyip Bey e ettiği gariz hakaretlerle..
    Cevapla
  • akoyusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Helaall..2.rte doğuyor inş..
    Cevapla
  • piri fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın Adamsın Adamsın helallllll sana .
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Koca yureklı adam Keşke dıger ulkelerde senın gıbı ola bılseler helal olsun sana allah yardımcın olsun
    Cevapla
  • halil ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana vallahi bravo
    Cevapla