Öncü Spor Oyunları coşkulu başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen İmam Hatip Liseleri Arası Spor Oyunları masa tenisi turnuvaları ile başladı. Turnuvada 12 branşta 15 bin sporcu yarışacak.

Öncü Spor Oyunları coşkulu başladı
Öncü Spor Oyunları coşkulu başladı
GİRİŞ 07.01.2019 16:55 GÜNCELLEME 07.01.2019 17:38

İstanbul genelinden okulların katıldığı turnuvalara yoğun katılım sağlanırken, oyunlarda yaklaşık 15 bin sporcunun yarışması bekleniyor. 12 branşta yapılacak müsabakalar 28 Mart’a kadar devam edecek ve spor oyunları ödül töreniyle sona erecek.

 

 

SPOR OYUNLARI MASA TENİSİ İLE BAŞLADI

 

 

İHL spor oyunları bugün Bahçelievler Koca Yusuf Spor Lisesi’nde masa tenisi turnuvaları ile açıldı.

Öncü Spor Oyunlarının açılışına Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Yavuz Kurt, İstanbul Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yavuz Padem, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe gençlik ve spor müdürleri ile çeşitli okulların okul müdürleri katıldı.

Müsabakalar öncesi açılış konuşması yapan ÖNCÜ Gençlik ve Spor Kulübü Genel Başkanı Yavuz Kurt, İstanbul genelinde büyük bir spor organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek müsabakalara katılan onlarca okul ve binlerce sporcuya teşekkür etti.

HEDEF ULUSAL SPOR OYUNLARI

Yeni nesilleri sporla ve kadim değerlerle buluşturma amacında olduklarını vurgulayan Başkan Yavuz Kurt, önümüzdeki dönemde bu organizasyonu Türkiye genelinde yapacaklarını ifade etti.

Amaçlarının okullarda spor kültürünü geliştirmek ve sporun yaygınlaşması olduğunu belirten Yavuz Kurt, bu projede Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye’sinden destek aldıklarının bilgisini verdi. Tüm okullara tek tek ulaşılarak yoğun bir çalışma sonucunda spor oyunlarının alt yapısının oluşturulduğunu aktaran Yavuz Kurt yoğun emeklerin karşılığını öğrencilere sporu sevdirerek alacaklarını dile getirdi. Öncü Spor kulübünün çalışmalarının bütün hızıyla devam edeceğini kulüpleşme çalışmalarının da aynı hızda devam ettiğini vurguladı. Bunun için de Gençlik ve Spor Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile temas içinde olduklarını ve bu kurumların ciddi katkı sağladıklarını ifade etti.

Harcanan enerji ve emeklerin en verimli şekilde karşılığının alınacağının teminatını veren Yavuz Kurt, sözlerini bu süreçte çalışmalara katkıda bulunan tüm paydaşlara teşekkürlerini sunarak tamamladı.