Down sendromlu Ali Topaloğlu'ndan büyük başarı

Samsun'da Canik Belediyespor sporcusu Down sendromlu Ali Topaloğlu, sosyalleşmek için spora başladı. Şimdi uluslararası şampiyonalarda altın madalya elde ediyor.

Down sendromlu Ali Topaloğlu'ndan büyük başarı
Down sendromlu Ali Topaloğlu'ndan büyük başarı
GİRİŞ 16.10.2018 16:11 GÜNCELLEME 16.10.2018 16:11

Babasının yönlendirmesiyle 5 yıl önce spora başlayan Ali Topaloğlu, son 4 yılda katıldığı uluslararası şampiyonalarda 8 kez Türk bayrağını göndere çektirdi.

Portekiz'in Madeira Adası'nda 2-8 Ekim'de yapılan Dünya Down Sendromlular Masa Tenisi ve Atletizm Dünya Şampiyonası'nda gülle atma ve 100 metrede birinci, disk atma ile 200 metrede ise ikinci olan Ali, memleketi Samsun'a 2 altın 2 gümüş madalya ile döndü.

Özel sporcu Ali'nin 100 metre ve gülle atmada ise 2 olimpiyat şampiyonluğu, 4 dünya şampiyonluğu, 2 Avrupa şampiyonluğu bulunuyor.

Down sendromlu sporcu Ali Topaloğlu, Portekiz'de 2 altın madalya kazandığı için mutlu olduğunu belirterek, "Portekiz'de Usain Bolt gibi koşarak 2 altın 2 bronz madalya kazandım çok mutluyum" dedi.

Antrenörü tanıştığında "Dünya şampiyonu karşımızda duruyor" dedi

Ali Topaloğlu'nun antrenörü Musa Davulcu, genç sporcuyla yaklaşık 5 yıl önce tanıştıklarını, bu sürede birçok başarıya imza attıklarını söyledi.

Dünya şampiyonasına iyi çalıştıklarından bahseden Davulcu, "Portekiz'deki dünya şampiyonasına iyi hazırlandık. 2 altın madalya ve bronz madalya alarak İstiklal Marşını okutmanın gururunu yaşadık" dedi.

Ali ile 2013 yılında tanıştıklarını, babasına "Dünya şampiyonu karşımızda duruyor" dediğini anlatan Davulcu, şöyle konuştu:

"Ali daha önceleri evden okula, okuldan eve giden bir çocuktu. Spor ile sosyalleşti. Ali ile 2013 yılında spora ilk başladığımızda babasına 'Dünya şampiyonu karşımızda duruyor' dediğimde o da gülmüştü bana. Ali sporda ilk yılında Türkiye ikincisi oldu bir sonraki yıl şampiyon oldu. Ondan sonra uluslararası şampiyonluklar gelmeye başladı. Ali spora başlayalı 5 yıl oldu ama bu sürede uluslararası 8 altın madalya 4 de gümüş madalya kazandı."

Davulcu, gülle atmada 25 metreyi aşan sporcusu Ali Topaloğlu'nun en yakın rakibine bir buçuk metre fark attığını, bu branşta rakipsiz olduğunu belirtti.