Putin'den, Khabib'e dikkat çeken mesaj!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında İrlandalı Conor McGregor’u yenerek şampiyonluğunu koruyan Habib Nurmagomedov'u tebrik etti.

GİRİŞ 10.10.2018 21:40 GÜNCELLEME 11.10.2018 08:54
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında İrlandalı Conor McGregor’u yenerek, şampiyonluğunu koruyan Habib Nurmagomedov ile görüştü.

Kremlin’den yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Putin, Ulyanovsk’ta yaptığı görüşmede Nurmagomedov’u kazandığı zafer nedeniyle tebrik etti.

 

Sporcunun şahıs olarak müsabakaya katılsa da Rus vatandaşı olduğunu hatırlatan Putin, kendi vatandaşlarına nasıl davranıldığının önemli olduğunu belirtti. Nurmagomedov’u yakından takip ettiklerini ve kendisi için endişe duyduklarını vurgulayan Putin, her halükarda sporcunun müsabakayı onurluca kazandığını ifade etti.

Sporun dostluğa adanmış bir eylem olduğunu bildiren Putin, Nurmagomedov’un rakipleri ile nazik, rekabetçi ve iyi insani ilişkiler kurmasını istedi.

Ülke olarak bir büyük aile olduklarını ve ne olursa olsun aşırılıklardan kaçınmak gerektiğini kaydeden Putin, "Ancak eğer dışarıdan bir müdahale gelirse o zaman sadece sen değil, elbette biz de karşı koyarız. Fakat işin bu noktaya gelmemesi en iyisidir." ifadelerini kullandı.

Habib Nurmagomedov ise kendisinin sadece ringin dışına zıplamasıyla değil, yaptığı mücadele ile değerlendirilmesini istedi.

Nurmagomedov, "Ülkeme, aileme saygısızlık eden McGregor’dan farklı olarak iyi davranış sergilememe rağmen, şimdilik sadece ringin dışına zıplamam ile ilgili konuşuyorlar. Ancak ben onurlu bir davranış sergiledim." dedi.

Bazı anlarda kontrolünü kaybettiğini anlatan Nurmagomedov, müsabaka sırasında provokasyonlar olabileceğini belirtti.

ABD’nin Las Vegas kentinde karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında (UFC) Rus vatandaşı Habib Nurmagomedov, İrlandalı Conor McGregor ile karşılaşmıştı. Rakibini 4. raunt sonunda mağlup eden Nurmagomedov, şampiyonluk kemerini korumayı başarmıştı. 

Nurmagomedov, maç bitiminde aleyhinde slogan atılması nedeniyle ringin dışına zıplayarak, arbede çıkmasına neden olmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Insanlari sakatlayan ve kücük düsüren her spor vahsettir.
    Cevapla
  • said 5 yıl önce Şikayet Et
    fitneci ye kapak görüntü.
    Cevapla
  • akıl karı 5 yıl önce Şikayet Et
    ben yazmıştım sırf putinin bu davranışından dolayı kafir rusyayı sevcek müslümanalr var bu ülkede kafirelr neden ortadoğu yakıyor yıkıyorda kimse sesini çıkaramıyor anlıyorum
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    adamın dibisin gardaş
    Cevapla
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    islama kin ve nefret kusan islam düşmanlarının kalbini yerinden söken onurlu müslüman teşekkür ederiz sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle