Bağımlılıkla mücadele için pedal çevirdiler

Türkiye’de 35 ilde ve Azerbaycan, Bulgaristan ve Gürcistan’da binlerce bisikletli sağlıklı bir yaşam sürmek ve bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak için 8’inci Yeşilay Bisiklet Turu’nda pedal çevirdi.

Bağımlılıkla mücadele için pedal çevirdiler
Bağımlılıkla mücadele için pedal çevirdiler
GİRİŞ 01.04.2018 18:30 GÜNCELLEME 01.04.2018 18:30

Yeşilay’ın Bisikletliler Derneği ile düzenlediği turun İstanbul ayağı Tarihi Yarımada’da gerçekleştirilirken, oyuncu Berke Üzrek, radyo sunucusu Cem Arslan, milli ralli pilotu Burcu Çetinkaya Bucak ve ralli co-pilotu ve sörfçü Çiçek Güney de katıldı.

Yeşilay Genel Merkezi’nin yer aldığı Sepetçiler Kasrı’ndan başlayan, 2018 yılının teması olan “Bir Nedenim Var” altında gerçekleştirilen etkinlikler arasında yer alan ve gelenekselleşen bisiklet turu yaklaşık 2 saat sürdü. Her yaştan bisikletlinin katıldığı tura önceki yıllara göre daha geniş bir katılım oldu. Özellikle çocuk katılımcıların sayısının fazla olması dikkat çekti.

Bu yıl 98’inci yaşını kutlayan Yeşilay’ın kurulduğu ilk günden bugüne bağımlılıklarla mücadele için çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, sağlıklı yaşamın bağımlılıklardan uzak kalarak mümkün olduğunu belirtti: “Bugün 8’incisi düzenlenen Yeşilay Bisiklet Turu ile Tarihi Yarımada’da bağımlıklara karşı mücadelede farkındalığı artırmak için 2 bine yakın katılımcımız ile etkinliğimizi gerçekleştirdik. Yanı sıra, bağımlılıklardan uzak kalabilmek için sporun ne kadar önemli bir unsur olduğunu bir kez daha gösterdik. Süreci organize eden Bisikletliler Derneği’ne, destekleri ile yanımızda yer alan Berke Üzrek, Cem Arslan, Burcu Çetinkaya Bucak ve Çiçek Güney ile bu güzel Pazar günü etkinliğimize katılan herkese teşekkür ederim.”

Türkiye dışında da bisiklet turunun gerçekleştirildiği, amacın bugünkü etkinliği Türkiye’nin 81 ilinde düzenlemek olduğunu paylaşan Prof. Dr. Öztürk, Yeşilay Bisiklet Turu’nun uzun yıllar sürmesi için çalışmalarının devam edeceğinin altını çizdi.

Çocuk Katılımcı Sayısında Artış

Ardından söz alan Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, önceki yıllara göre değişiklik yapılan güzergah ile ilgili katılımcılara bilgilendirdi: “Organizasyona fırsat veren Yeşilay yönetimine, ve bugün burada yer alan basta geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere katılan herkese teşekkür ederiz.”

Yeşilay’a ve çalışmalarına destek vermek için etkinlikte yer alan Berke Üzrek, bisiklet turuna katılarak anlam katan herkese teşekkürlerini iletti. Tura katılan bir başka isim olan eski ralli pilotu Burcu Çetinkaya Bucak, iki sene önce de etkinliğe katıldığını hatırlatırken, katılımcı sayısında gözle görülür bir artış gördüğünü paylaştı: “Bağımlılıklarla mücadelede sporun önemini çok iyi bilen biri olarak çok mutluyum. Umarım büyüyen kalabalıklar olmaya devam ederiz.”

Bu ve benzeri organizasyonların artarak devam etmesi gerektiğini dile getiren sporcu Çiçek Güney, “Oldukça profesyonel ve güzel bir organizasyon. Yeşilay’a ve Bisikletliler Derneği’ne teşekkür ederiz. Organizasyonun sadece Türkiye ile sınırlı kalmamış olması ise ülkemiz için oldukça gurur verici,” dedi.

Radyo sunucusu Cem Arslan da Yeşilay’ın tüm çalışmalarında yanında olduğunu belirterek, binlerce bisikletlinin bu önemli etkinlikte buluşmasının Yeşilay’ın spora verdiği önemi bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Öztürk, Üzrek, Çetinkaya ve Çiçek’e destekleri için bire teşekkür plaketi takdim etti. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen çekiliş sonucunda ise 10 katılımcıya bisiklet hediye edildi.