Gaziantep'te dağ bisikleti yarışları sona erdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde; “Uluslararası Salcano Gaziantep Dağ Bisiklet Kupası” kapsamında yer alan “Etaplı Dağ Bisikleti Yarışları” bireysel, zamana karşı, noktadan noktaya ve olimpik dağ bisikleti etapları ile son buldu.

Gaziantep'te dağ bisikleti yarışları sona erdi
Gaziantep'te dağ bisikleti yarışları sona erdi
GİRİŞ 26.03.2018 15:04 GÜNCELLEME 26.03.2018 15:04

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Erikçe Macera Parkı Çocuk ve Gençlik Kamp Eğitim Merkezi’ndeki start alanından başlayan yarışta, orman yolları, patikalardan ve toprak yollardan oluşan 5.4 km uzunluğundaki parkurda sporcular tur sayısına göre yarıştılar.  

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in resmi açılışını yaptığı yarışmalar 3 ayrı günde yapıldı. 

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), Türkiye Bisiklet Federasyonu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Salcano sponsorluğunda düzenlenen şampiyonada, Türkiye'’den 32 şehirin yanı sıra  Rusya, Ukrayna, Suriye, Karadağ ve İran'dan toplamda 673 sporcu katıldı.

Salcano Gaziantep Dağ Bisikleti Kupası parkurunda; ikisi uluslararası, dördü de ulusal olmak üzere toplam 6 kategoride yarışlar yapıldı. Elit erkekler ve elit bayanlar kategorileri uluslararası, genç erkekler, master erkekler, yıldız erkekler ve yıldız bayanlar ise ulusal kategoride gerçekleşti.

DERECEYE GİRENLERE BÜYÜKŞEHİR VE FEDERASYONDAN PARA ÖDÜLÜ

Elit Bayanlarda Ukrayna’dan Popova Iryna, Elit Erkeklerde Rusya’dan Ivanov Tımofeı, Yıldız Erkekler A kategorisinde Kocaeli Brisspor’dan Samet Bulut, Yıldız Erkekler B kategorisinde Çaykur Rizespor Kulübü’nden Emirhan Şimşek, Yıldız Bayanlarda Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden Funda Taşkın, Genç Bayanlar kategorisinde Karaman Ekstrem Bisiklet Takımından Azize Bekar, Genç Erkekler kategorisinde Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden Halil İbrahim Doğan, Master Erkekler-30 kategorisinde Fiberli Antalyaspor’dan Turgay Germen, Master Erkekler-40 kategorisinde Fiberli Antalyaspor’dan Haşim Köksal, Master Erkekler-50 kategorisinde Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden Mehmet Bozdemir birincilik elde ettiler. Diğer yandan dereceye giren sporculara Büyükşehir Belediyesi ile Bisiklet Federasyonu’ndan para ödülü verildi. 

Türk bisiklet sporuna önemli destekleri bulunan Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, Salcano bisiklet olarak bu yarışın içinde olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını, Türk bisiklet sporuna yatırımlarını devam edeceğini belirtti.