Türk sporcuların kıyafeti 'kapalı' diye olay oldu!

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda artistik buz pateninde Türkiye'yi temsil eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar, buz dansı serbest programda 19. olurken, sporcularımızın kıyafetleri eleştiri aldı.

Türk sporcuların kıyafeti 'kapalı' diye olay oldu!
Türk sporcuların kıyafeti 'kapalı' diye olay oldu!
GİRİŞ 22.02.2018 15:10 GÜNCELLEME 22.02.2018 15:14
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunların 11. gününde, artistik buz pateni serbest programda mücadele eden Alisa Agafonova ile Alper Uçar ikilisi piste çıktı. Türkiye'nin Kış Olimpiyatları tarihinde serbest programa kalan ilk buz dansı çifti konumundaki milli sporcular, toplam 147.18 puanla 19'uncu sıranın sahibi oldu. Alisa Agafonova ile Alper Uçar çiftinin kostümleri gündem yarattı.

Dış basın, "Bugüne dek giyilen en kapalı kıyafetler" yorumunu yaptı.

Reuters'in yayımladığı yazıda, Türk sporcuların kıyafetleri 'muhafazakâr' bulunduğu için eleştirildi. Türk sporcuların kıyafetlerinin 'Eski Mısır'ı andırdığı iddia edilirken, bugüne kadar buz pateni pistinde giyilen en kapalı kıyafetler olduğu yorumu yapıldı.



Reuters'te bulunan haberde Türkiye'nin Müslüman bir ülke olmasından bahsedilirken artistik buz pateni takımımıza kıyafet konusunda bir baskı gelip gelmediği soruldu.

Ukrayna doğumlu Alisa Agafonova ise konu hakkında, Müslüman bir ülke için mücadele ettiğini dile getirirken,"Biz açık görüşlü bir ülkeyiz. İstediğimiz gibi giyinmekte özgürüz. Kıyafetleri tasarlarken kimseden bir söz ya da emir almadım." ifadelerini kullandı. Haberde ise Türkiye Olimpiyat Komitesi'nin kostümleri için herhangi bir özel talimat vermediği de aktarıldı.

Konuyla ilgili konuşan milli sporcu Alper Uçar ise; "Türkiye bir tarafı Avrupa'da, bir tarafı Ortadoğu'da olan bir ülke. Çoklu kültürümüz ve geleneklerimizi içinde barındıran kıyafetimiz, izleyen çoğu insan tarafından beğenildi. Bu konuda üzerimizde bir baskı yok. Biz demokratik bir ülkeyiz" diye konuştu.



Kanada'dan Tessa Virtue ile Scott Moir 206.7 puanla altın madalyaya ulaştı. Fransız Gabriella Papadakis-Guillaume Cizeron çifti 205.28 puanla gümüş, ABD'li Maia Shibutani-Alex Shibutani ikilisi ise 192.59 puanla bronz madalya elde etti.

 

 

YORUMLAR 57
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayır açıktır kaplıdır o ayrı konu da illa aç demek nasıl bir saplantı ve sapkınlıktır?
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu onemli olan paten mi bayanin gogsune gore mi puan veriyorsunuz
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Ona da karışsın dış basın bişeyi de bilmeseler olmaz herşeyde yorum yapacak illa şu alman bozuntuları
    Cevapla
  • ..... 6 yıl önce Şikayet Et
    Abinin kolyesi ne öyle yaaa!!!! Peh..
    Cevapla
  • Svs 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmaları gerekiyordu, bunun ötesi mayolu çıkmak. Demekki bunlarda kapalı bu anlama geliyor, artık açıkları nedir bilemedim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle