Federer sürprize izin vermedi! Yarı final...

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde son şampiyon ve 2 numaralı seribaşı Roger Federer, yarı finale yükseldi.

Federer sürprize izin vermedi! Yarı final...
Federer sürprize izin vermedi! Yarı final...
GİRİŞ 24.01.2018 14:19 GÜNCELLEME 24.01.2018 14:19

Melbourne kentinde oynanan çeyrek final mücadelesinde 36 yaşındaki İsviçreli tenisçi Federer, 19 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych ile karşılaştı.

Berdych karşısında 3-0 geriye düşerek yavaş bir başlangıç yaptığı maçın 9. oyununda servis kıran Federer, "tie-break"te rakibine sadece bir puan verdi ve ilk seti 7-6 hanesine yazdırdı.

Sekizinci oyununda servis kırarak 5-3 üstünlüğü yakaladığı ikinci seti 6-3 alan İsviçreli sporcu, son seti 6-4, maçı da 3-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

Son şampiyon Federer, grand slam turnuvalarında yarı finale çıkan ilk Güney Koreli sporcu olarak tarihe geçen dünya klasmanının 58 numarası Hyeon Chung ile eşleşti.

- 11. gün programı

Turnuvaya yarın oynanacak yarı final maçlarıyla devam edilecek.

Tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Simona Halep ile 21 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber, diğer yarı final mücadelesinde de 2 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki ile dünya klasmanının 37. sırasında bulunan Belçikalı Elise Mertens karşılaşacak.

Tek erkeklerde ise 6 numaralı seribaşı Marin Cilic, kariyerinde ilk kez grand slamlerde yarı finale kalan Büyük Britanyalı Kyle Edmund ile final bileti için mücadele edecek.

KAYNAK: AA