Bilek Güreşi heyecanı sona erdi

5. Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması büyük bir coşkuyla tamamlandı.

Bilek Güreşi heyecanı sona erdi
Bilek Güreşi heyecanı sona erdi
GİRİŞ 11.12.2017 13:39 GÜNCELLEME 11.12.2017 13:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

9-10 Aralık 2017 tarihlerinde Türkiye Vücut Geliştirme Fitness, Bilek Güreşi Federasyonu ve Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliğiyle, toplamda 53 ilden 113 kulüp 800 ‘e yakın sporcunun katıldığı, Türkiye’nin gençler kategorisinde en kapsamlı Bilek Güreşi yarışması olma özelliğini taşıyan ”5. Türkiye Genç Erkekler Bilek Güreşi Yarışması” Ankara’da büyük bir coşkuyla tamamlandı.

”Güçlü Bilekler Güçlü Nesiller” parolasıyla yapılan yarışmalarda, sporcular sağ kol ve sol kol olmak üzere 2 ayrı kategoride yarıştılar.

Engelli sporcularında katılma fırsatı bulduğu yarışmada sporcuların ve antrenörlerin heyecanları görülmeye değerdi.

Yarışmada 1 .lere Tam Altın, 2 .lere Yarım Altın, 3 .lere Çeyrek Altın ödülünün yanında, antrenör ve beden eğitimi öğretmenleri arasında yapılan çekilişle 1 kişiye UMRE ziyareti hediye edildi.

Yarışma süresince 42 ilde yapılan il elemeleri kapsamında 4,500 sporcuya; 257 okulda yapılan okul seçmeleri kapsamında yaklaşık 7,000 öğrenciye ulaşılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilek Güreşi yarışmaları ile liselerde yapılan elemeler vasıtasıyla yüzlerce gencin lisanslı sporcu olmasına imkan sağlanmıştır.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Spor Komisyon Başkanı Salih Özüduruk yaptığı açıklamada; “Geleceğimiz olan gençlerimizi zihnen, fikren, manen ve bedenen kuvvetli olmalarının yanında, toplumda kendisini ifade edebilen, öz güven sahibi, güzel ahlakla donanmış başarılı gençler  yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Özüduruk, “Bizlere bu duyguyu yaşatan yarışma ortağımız Bilek Güreşi Federasyonu yönetimine, illerde bilek güreşi çalışmalarını büyük bir aşkla gerçekleştiren spor kulüplerinin yöneticilerine, özellikle final müsabakasında ev sahipliği yapan Asilder Gençlik ve Spor Kulübüne, sporcuları çalıştıran fedakar antrenörlere, özverili hakemlere ve günün kahramanı sporculara, en içten duygularla teşekkür ederiz” dedi.

Yarışma Sonuçları

Sağ ve Sol Kol Sporcu dereceleri için TIKLAYINIZ

Engelli Sporcu dereceleri için TIKLAYINIZ

Kulüp Dereceleri

1- Samsun Yıldız Gençlik SK

2- İstanbul Güçlüdür Gençlik SK

3- Ankara Asfa Gençlik SK

YORUMLAR 1
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    yarışmayı düzenleyenleri tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum.
    Cevapla