Helal olsun Beytullah! Dünya şampiyonu oldu

Engelsiz Şampiyonumuz Beytullah Eroğlu Paralimpik Dünya Yüzme yarışlarında altın madalya kazanarak Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu getirdi.

GİRİŞ 04.12.2017 17:37 GÜNCELLEME 06.12.2017 14:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Meksika’da düzenlenen Paralimpik Dünya Yüzme Şampiyonası’nda mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Beytullah Eroğlu 50 metre kelebekte dünya şampiyonu oldu.

29 Kasım-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Meksika’nın Mexico City kentinde düzenlenen Paralimpik Dünya Yüzme Şampiyonası’nda Milli sporcumuz Beytullah Eroğlu büyük bir başarıya imza atarak altın madalyaya uzandı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu olan Beytullah Eroğlu, 50 metre kelebekte 38,35 saniyelik derecesiyle rakiplerini geride bırakarak Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirdi.

Başkan Mevlüt Uysal'dan tebrik telefonu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Dünya şampiyonu sporcumuzu telefonla arayarak kutladı. Uysal "Dünya Engelliler gününde sporcumuz Beytullah Eroğlu büyük bir başarı göstererek hepimizi mutlu etti. Meksika'da yapılan Paralimpik Dünya yüzme şampiyonasında ülkemizi temsil eden sporcumuzun 50 metre kelebekte dünya şampiyonu olmasından gururlandık. Belediyemizin bir sporcusu olarak bayrağımızı dalgalandıran Eroğlu kardeşimizi canı gönülden tebrik ve teşekkür ediyorum"

100 Metre Serbest Stilde Dünya 4.'sü oldu

Milli sporcumuz Beytullah Eroğlu, devam eden yarışlarda 100 metre serbestte ise Dünya 4.’sü olma başarısı göstermişti. Milli sporcumuz, 50 metre sırtüstü ve 200 metrede madalya mücadelesi verecek.

İBB Spor Kulübü adına mücadele eden Beytullah Eroğlu, 2011'de ilk defa yüzmede Avrupa Şampiyonu, 2014'te Avrupa ikincisi, 2015'te de Paralimpik Dünya Yüzme Şampiyonası'nda üçüncü olarak Türkiye'ye bu alandaki ilk madalyalarını kazandırmıştı. 

YORUMLAR 8
  • Ramazan KARA 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • Aydın KARADENİZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahına kurban Beytullah!
    Cevapla
  • Ömer Halis 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun
    Cevapla
  • Yakup Tekeli 6 yıl önce Şikayet Et
    azmin elinden bir şey kaçamaz helal olsun kardeşim
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun gercekten yaaa ne demekkkkk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle