'Erdoğan amcama teşekkür etmek istiyorum'

Rus rakibini yenip dünya şampiyonu olan Suriye asıllı boksör Mahmut Ömer Charr, Erdoğan ile görüşmek istiyor.

'Erdoğan amcama teşekkür etmek istiyorum'
'Erdoğan amcama teşekkür etmek istiyorum'
GİRİŞ 04.12.2017 09:58 GÜNCELLEME 04.12.2017 10:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye asıllı boksör Mahmut Ömer Manuel Charr, geçtiğimiz hafta Almanya’da Rus rakibi Alexander Ustinov’u yenerek ilk kez dünya şampiyonu (WBA) olmuştu. Charr kazandığı unvan kadar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği “Kendisi benim gönlümde dünya şampiyonudur. Ziyaret edip kemerimi ona hediye etmek isterim” sözleriyle de hayli gündem olmuştu. Gerçek Hayat’a konuşan şampiyon, Türkiye’yi çok sevdiğini söyledi.
 
"Suriye'de barış istiyorum"

 
Dünya şampiyonluğu hedefini gerçekleştiren şampiyon boksör Charr, Suriye’deki savaş ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Suriye’de yaşananları yakından takip ettiğini belirten şampiyon, şöyle konuştu: “Ablam hala orada yaşıyor. Gözümüz kulağımız hep orada. Bir an önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek barışa katkı sağlamak istiyorum. Suriye ve Türkiye ilişkilerini düzeltmek isterim. Birlikte Suriye’yi yeniden inşa edelim, acıları dindirelim.”
 
Türkiye'ye teşekkür etti
 
Şampiyon olduktan sonra kazandığı kemeri Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istediğini belirten Charr, neden böyle bir jest yaptığı sorusu üzerine şunları söyledi: “Ben WBC (Dünya Boks Konseyi) ve WBA (Dünya Boks Organizasyonu) görevlendirdiği barış elçisiyim. Türkiye’yi ziyaret etmek benim için gurur verici olur. Recep Tayyip Erdoğan amca ve Türk halkına, Suriyeliler için yaptıkları fedakarlıklardan dolayı teşekkür etmek istiyorum.”
 
"Henüz Alman vatandaşı değilim"
 
29 yıldır Almanya’da yaşamasına rağmen henüz Alman vatandaşı olmayan Mahmut Charr, Türk vatandaşı olmak istediğini ve bunun onu çok mutlu edeceğini belirtti. “Türkiye’yi çok seviyorum.” diyen Charr, “Antrenörüm Türk, basın danışmanım Türk, etrafımdaki arkadaşlarım, dostlarım Türk. İstanbul’da bir ev almak ve ara sıra da olsa orada yaşamak istiyorum. Türkiye ve Türkleri çok seviyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 11
  • Mert07 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada herkes reisi anladı bir taş kafa Kemal anlamadı
    Cevapla
  • Kardeşlik 6 yıl önce Şikayet Et
    İslam birliği
    Cevapla
  • Eyüp 6 yıl önce Şikayet Et
    hemen herşeye kanman Arkadaşlar,bunlar yanar döner.Youtube a bi girin bunların birbirlerine (bushido vs...) ne sözler sarf ettigini.
    Cevapla
  • vatan evladi 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde seni ve senin gibi musluman kardeslerimizi seviyoruz
    Cevapla
  • Barbar 6 yıl önce Şikayet Et
    Maçtan hemen sonra “şampiyonluğumu Almanya’ya adıyorum” demişti. Bence bu adam sadece kendine reklam yapıyor, daha bir kaç gün önce Alman medyasına rezil olmuştu çünkü zaten Alman vatandaşı olduğunu bahsetmişti sonra gerçek ortaya çıktı.
    Cevapla
  • Ahmet Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Maçı izledim yalan söylüyorsun !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle