Afyon motor sporlarında Türkiye'nin ilki olacak

Afyonkarahisar'ın AK Partili Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Otomobil ve Motosiklet Yarışları Pisti" yapmak için belirledikleri arazinin belediyeye tahsis edildiğini açıkladı.

Afyon motor sporlarında Türkiye'nin ilki olacak
Afyon motor sporlarında Türkiye'nin ilki olacak
GİRİŞ 25.10.2017 16:04 GÜNCELLEME 25.10.2017 16:06

Afyonkarahisar'da yapılacağını kısa bir süre önce "dünya afyon'da buluşuyor" sloganıyla tüm türkiye'ye duyuran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, formula yarışlarının bir alt kategorisinde hem motosiklet hem de otomobil sporları tüm branşlarının yapılabileceği yarış pistini afyonkarahisar'a kazandırmak için yoğun çaba harcıyor.

"ZEMİN ETÜDÜ YAPTIRDIK; SORUN YOK"

Türkiye'de ilk olacak "Otomobil ve Motosiklet Yarışları Pisti" için ilk olarak kentte uygun arazi arayışına girdiğini belirten Başkan Çoban, "Bunun için ciddi bir şekilde şehrimizin etrafını gezdik. Ne kadar mera, orman vasfını kaybetmiş alan ya da diğer arsalar varsa tamamını araştırdım. En son olarak Küçükçobanlı'daki mera alanımıza yakın bir yerde otogarımızla, üniversitemiz arasında 602 bin metrekarelik hazinemize ait bir arsanın bu iş için uygun olduğunu tespit ettik. Hemen süratle imar çalışmalarını yaptık ve burayı bir önceki Valimiz Aziz Yıldırım Bey'in de katkıları ile imarda spor tesis alanına çevirdik. Bu işleri yaparken de zaman kaybetmemek adına hemen zemin etütlerini yaptırdık, çok şükür zemin etütleri de Afyonkarahisar şartlarında gayet güzel çıktı" dedi.

"TAHSİS YAZISINI 20 AĞUSTOS'TA YAZMIŞTIK"

Afyonkarahisar Valiliği ve Defterdarlığı'nın da uygun görüşü ile bu arsanın Afyonkarahisar Belediyesi'ne tahsisi için ilgili yazıyı 20 Ağustos'ta yazdıklarını kaydeden Başkan Çoban, "Ancak yazımıza cevap olarak bu alanın çok fazla olduğu ve yarısını verebilecekleri bizlere iletildi. Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na durumu ilettik. AK Parti Afyonkarahisar kampı sırasında da Maliye Bakanımız Naci Ağbal ile bu konuyu konuştuk ve kendisini ikna ettik. Hatta Sayın Bakanımıza, 'Efendim, bu araziyi bize 10 yıllığına tahsis edin, yaptığımız işin bölgeye ve ülkemize katkısını görün; eğer 10 yıl sonunda beğenmezseniz araziyi geri alın' dedim. Sağolsunlar Ankara'ya döner dönmez bu arsayı Belediyemize tahsis ettiler" ifadelerini kullandı.

"MART- NİSAN GİBİ İLK KAZMAYI VURACAĞIZ"

Tahsis yazısı ellerine ulaştıktan sonra Belediyenin ilgili müdürlüklerinden bir heyeti pistleri incelemek üzere Portekiz ve İspanya'ya gönderdiklerini dile getiren Başkan Çoban, "Heyetimiz, bu iki ülkede, en az beş farklı yarış pistini yerinde inceleyip geldi. İnşallah hemen proje firmaları ile bunun görüşmesini yapacağız ve süratle bu kış şartlarında projeyi tamamlayacağız. Mart- Nisan ayı gibi de bu alana ilk kazmayı vurarak, Türkiye'nin ilk hem otomobil hem de motor kategorilerindeki tüm branşlarında yarışların yapılabileceği bu pisti ilimize kazandıracağız. dünya otomobil federasyonu ve dünya motosiklet federasyonundan onaylı sertifikalı ilk pist afyonkarahisar'da olacak. Böylelikle Afyonkarahisar, spor turizminde ve ekstrem bir spor dalında adını Türkiye'ye ve dünyaya duyuracak" diye konuştu.