Bekir Karaman: Milli maç arası Beşiktaş için şans

Haber7 Spor yazarlarından Bekir Karaman, Beşiktaş-Trabzonspor maçıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

 Bekir Karaman: Milli maç arası Beşiktaş için şans
Bekir Karaman: Milli maç arası Beşiktaş için şans
GİRİŞ 02.10.2017 09:49 GÜNCELLEME 02.10.2017 09:49

İşte Bekir Karaman'ın yazısı;

Sekiz günde üçüncü maçına çıkan Beşiktaş’ta yorgunluk belirtilerinin olması muhtemeldi ancak oynadığı son iki maçın ilk on birlerine göre dört yeni oyuncuyla sahadaydı Beşiktaş. Böyle olunca yorgunluktan ziyade ilk on birde başlayan bu dört oyuncunun takıma ne kadar katkı vereceği merak ediliyordu.  Bununla birlikte orta sahasının vazgeçilmez iki ismi Atiba ve Oğuzhan’ın yokluğunun getirdiği sıkıntıları nasıl  aşacaktı Beşiktaş. Bütün bunlar maç öncesinde Beşiktaş da görülen sıkıntılardı ve maçın sonunda gördük ki Beşiktaş hem yorgunluğun getirdiği sıkıntıları hem ilk on bir başlayan yeni oyuncuların takıma iyi adapte olamama sıkıntısını hem de en önemlisi Atiba ve Oğuzhan’ın yokluğunun getirdiği sıkıntıyı fazlasıyla hissetti.

Maça iki takımda iyi başlayamadı. Maçın başında  orta sahada üstünlük kurmak için verilen mücadele haricinde iyi futbol adına pek bir şey yoktu sahada. Böyle bir ortamda Babel ile müthiş bir duvar pası yapan Talisca’nın attığı güzel golle öne geçti Beşiktaş. Oyun olarak üstünlük kuramasa bile skor olarak üstünlük sağlamıştı Beşiktaş. Ancak golden sonraki bölümde de etkili güzel oynamaya bir türlü başlayamadı. Ciddi kademe hatalarının olduğu pozisyonda da golü yedi.  Büyük ihtimalle yoğun maç trafiğinin etkisiyle gelen ciddi bir konsantre problemi vardı Beşiktaşlı oyuncularda. Organize ve takım halinde yapılan ataklar yerine Talisca’nın kendi yetenekleriyle olgunlaştırmaya çalıştığı pozisyonlar izledik. Talisca’nın iyi oyununa Babel ve azda olsa Negredo eşlik edebildi ilk yarı boyunca. Tolgay ve Medel’in ilk yarı boyunca sergiledikleri kötü futbol Beşiktaş’ın ritmini bulamamasının en önemli sebeplerindendi.

İlk yarının başında olduğu gibi ikinci yarının başında da iki takım birbirine üstünlük kuramadı. Ancak ikinci yarı iki takım da orta sahayı çok kolay geçmeye başladı. Maçın Beşiktaş adına en iyi ismi olan Talisca’nın pasıyla topla buluşan Lens çok güzel bir vuruşla Beşiktaş’ı tekrar öne geçirdi. Beşiktaş skor avantajını elde etmesine rağmen oyunu soğutmayı ve rakibinin orta sahayı çok kolay şekilde geçmesini engellemeyi  bir türlü başaramadı. Trabzon beraberliği sağlamak için daha sık gelmeye başladı ve skoru eşitlemeyi başardılar. Beraberlik golünden sonra Beşiktaş’ın oyun disiplini iyice azaldı ve organize ataklar yapamadığı gibi rakibine ciddi gol pozisyonları verdi.

Bu kadar tecrübeli oyuncuya sahip olan Beşiktaş’ın skor avantajını korumayı başaramaması ciddi bir problem. Beşiktaş Kasımpaşa karşısında da iki kere öne geçip maçı berabere bitirmişti. Ligde oynanan yedi maçın ikisinde de aynı durumun yaşanması gösteriyor ki Beşiktaş skor avantajını koruma noktasında sıkıntı yaşıyor.

Beşiktaş iki haftada beş puan kaybetti ve lider Galatasaray ile puan farkı bir anda ciddi şekilde açılmış oldu. Üst üste gelen zorlu maçların fiziksel yorgunlukla beraber psikolojik yorgunluğa sebep olduğunu ve Beşiktaşlı oyuncuları yıpratmaya başladığını Trabzonspor maçında gördük. Bu noktada milli maç arasının gelmesi Beşiktaş için bir şans oldu. Milli maç arası Beşiktaş’ın çoğu oyuncusunun hem fiziksel hem de psikolojik olarak dinlenmesine fırsat verecek.