Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği sözü tuttu

23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda 57 kilo büyüklerde dünya 2.'si olan Hatice Kübra İlgün, Bursa Valisi İzzettin Küçük tarafından ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği sözü tuttu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği sözü tuttu
GİRİŞ 18.07.2017 17:46 GÜNCELLEME 18.07.2017 17:46

 İlgün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce kendisinden dünya derecesi beklediğini söylediğini ve verdiği sözü de yerine getirdiğini belirtti.

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından 24-30 Haziran 2017 tarihleri arasında Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen ve 183 ülkeden 971 sporcunun katıldığı 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye’yi kadınlar 57 kiloda temsil eden Bursa Sağlık Gücü Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Hatice Kübra İlgün dünya 2.si olmuştu. Başarısından dolayı Bursa Valisi İzzettin Küçük, tarihi Heykel Valilik Binası’nda ağırladığı İlgün’ü ödüllendirdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de yer aldığı törende Vali Küçük, İlgün’ün büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, kendisini ve antrenörünü tebrik etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlgün, “4-5 ay önce Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Hanım buraya gelmişlerdi ve ben o zaman Avrupa 3’üncüsü olmuştum. O zaman bana büyüklerde dünya derecesi ve olimpiyatlarda madalya beklediğini söylemişti. Ben de söz vermiştim. Bu sözümün birincisini gerçekleştirdim. 57 kilo büyüklerde dünya 2.’si oldum. Sırada 2020 Tokyo Olimpiyatları var. İnşallah orada madalya alıp, sözümü gerçekleştireceğim” dedi.