İstanbul'da Atletizm rüzgarı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün her yıl gerçekleştirdiği İBB Başkanlık Kupası İstanbul Atletizm Oyunları bu yıl 45. kez düzenleniyor.

İstanbul'da Atletizm rüzgarı!
İstanbul'da Atletizm rüzgarı!
GİRİŞ 15.05.2017 15:38 GÜNCELLEME 15.05.2017 15:38

Organizasyon bu yıl 17 Mayıs'ta 1500 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek. Türkiye'nin milli gururları olan atletleri Pınar Saka ve Gülcan Mıngır da organizasyonda geleceğin şampiyonlarına destek olacak.

İstanbul'da atletizmi okullara yaymak ve gençlere sevdirmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Spor İstanbul işbirliğinde organize edilen İBB Başkanlık Kupası İstanbul Atletizm Oyunları bu yıl 45. kez düzenleniyor.

KATILIM 3 KAT ARTTI

2016 yılında organizasyonda yapılan yeniliklerle ilginin ve katılımcı sayısının yaklaşık üç kat arttığı yarışlar bu yıl 17 Mayıs'ta Maltepe sahilde bulunan İBB Orhangazi Şehir Parkı  Spor Tesisleri Atletizm Pisti'nde yapılacak.

EN GENİŞ KATILIMLI ORGANİZASYON

10 - 18 yaş aralığında 1500 sporcunun katılacağı İBB Başkanlık Kupası İstanbul Atletizm Oyunları'nda sporcular 800m, 1500m, 2000m, 3000m koşu; uzun atlama, yüksek atlama, gülle atma ve 60 metre sprint yarışlarında mücadele edecekler. 22 kategoride düzenlenecek olan Atletizm Oyunları Türkiye’de bu yaş grupları arasında yapılan özel organizasyonlar içinde en geniş katılımlı organizasyon olma özelliğine sahip.

İBB MİLLİ ATLETLERİ GELECEĞİN ŞAMPİYONLARIYLA BULUŞTURUYOR

İBB Başkanlık Kupası İstanbul Atletizm Oyunları'nda spor dünyasının yakından tanıdığı iki isim de geleceğin şampiyonlarıyla birlikte olacak. Olimpiyat sporcumuz, kadılar 400 metrede 53 saniyenin altına inen ilk Türk kadın atlet olma başarısının sahibi ve son olarak Survivor yarışmasına katılarak başarılı bir performans ortaya koyan Pınar Saka ile ülkemizi olimpiyatlarda temsil eden Avrupa 3000 Metre Engelli Şampiyonu Gülcan Mıngır organizasyona katılarak genç atletlerle söyleşi yapacaklar.