'Hedefim Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya'

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metrede gümüş madalya alan Yasemin Can, hedefinin Türkiye'ye daha fazla madalya kazandırmak olduğunu söyledi.

'Hedefim Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya'
'Hedefim Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya'
GİRİŞ 08.03.2017 12:21 GÜNCELLEME 08.03.2017 12:21

Kenya asıllı milli atlet Yasemin Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belgrad'da zor bir yarış olduğunun altını çizerek, en iyi performansı sergilemeye çalıştığını ancak altın madalyaya uzanamadığını belirtti.

Milli atlet, "Belgrad'a altın madalya için gitmiştim." ifadesini kullanarak, "Belgrad'da altın madalya olmadı ama ülkeme bir madalya getirdiğim için çok mutluyum. Gelecekte daha iyi dereceler ve madalyalar kazanmak için daha çok çalışacağım." dedi.

5 Mart Pazar günü düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metre finalinde 8.43.46'lık derecesiyle, Alemitu Bekele'nin 2009'da 8.43.50 ile kırdığı Türkiye rekorunun da yeni sahibi olan Yasemin Can, 2020 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyayı hedeflediğini açıkladı. 

Yasemin, "İnşallah Tokyo'da altın madalya kazanacağım. Tokyo ile ilgili kendimi şimdiden hazırlamaya başladım. En iyi derecemi orada yapmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

- "İlk hedefim İslam Oyunları"

Belgrad'daki turnuvada Türkiye'ye tek madalyayı getiren Yasemin Can, önündeki ilk hedefin 2017 Mayıs ayında Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenecek İslam Oyunları'nda altın madalya kazanmak olduğunu ifade etti.

İslam Oyunları'nda kendini bir kez daha ispatlamak istediğini aktaran milli atlet, "Azerbaycan'dan sonraki hedefim ise Londra'da yapılacak dünya şampiyonası. Bu iki şampiyonadan da madalyalarla dönmek ve ülkeme armağan etmek istiyorum." sözlerini kullandı.

- "İdolüm Vivian Cheruiyot"

Yasemin Can, idolünün Kenya adına 4 olimpiyatta yer alan ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 5 bin metrede altın madalya kazan 33 yaşındaki Vivian Cheruiyot olduğunu söyledi.

Milli atlet, Türkiye'de çok mutlu olduğunun da altını çizerek, "Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanları çok seviyorum, herkes burada çok mutlu. Federasyonumuz da bana her konuda çok yardımcı oluyor." sözlerine yer verdi.

KAYNAK: AA