35'lik Roger Federer çeyrek finale yükseldi!

Avustralya Açık'ta tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer, Japon rakibi Kei Nishikori'yi 3-2 yenerek, çeyrek finale çıktı.

35'lik Roger Federer çeyrek finale yükseldi!
35'lik Roger Federer çeyrek finale yükseldi!
GİRİŞ 22.01.2017 16:38 GÜNCELLEME 22.01.2017 16:38

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer, Japon rakibi Kei Nishikori'yi 3-2 yenerek, çeyrek finale çıktı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen Avustralya Açık'ta tek erkekler 4. tur mücadelesinde, turnuvada 4 şampiyonluğu bulunan 17 numaralı seribaşı Federer ile 5 numaralı seribaşı Nishikori karşılaştı.

Federer, 6-7, 6-4, 6-1, 4-6 ve 6-3'lük setlerle karşılaşmayı 3-2 kazanarak, çeyrek finale yükseldi.

Andy Murray ve Novak Djokovic gibi favori tenisçilerin elendiği turnuvada yoluna devam eden Federer, çeyrek finalde Alman Mischa Zverev ile mücadele edecek.

Turnuvanın 12 numaralı seribaşı Fransız tenisçi Jo-Wilfried Tsonga ise Büyük Britanyalı Daniel Evans'ı 6-7, 6-2, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenerek, çeyrek finalde İsviçreli Stanislas Wawrinka'nın rakibi oldu.

Tek kadınlarda da 7 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza, Rumen rakibi Sorana Cirstea'yı 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 geçerek, çeyrek finale adını yazdırdı.

Bir sürpriz de Kerber'den!

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek kadınlarda bir numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber, dördüncü turda ABD'li rakibi Coco Vandeweghe'ye 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenilerek turnuvaya veda etti.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek kadınlar dördüncü tur mücadelesinde, Alman tenisçi Angelique Kerber ile 35 numaralı seribaşı ABD'li Coco Vandeweghe karşılaştı.

Maçı 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 kazanan Vandeweghe adını çeyrek finale yazdırırken, Kerber dördüncü turda elendi.

Vandeweghe, çeyrek finalde İspanyol Garbine Muguruza ile mücadele edecek.

Avustralya Açık'ta tek erkeklerde dünya bir numarası Andy Murray ile iki numarası Novak Djokovic ve tek kadınlarda üçüncü sırada yer alan Agnieszka Radwanska'nın ardından bir sürpriz de Kerber'in elenmesiyle yaşandı.

KAYNAK: AA