Çağla bir tarih daha yazdı

Çağla Büyükakçay 2016'daki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Çağla bir tarih daha yazdı
Çağla bir tarih daha yazdı
GİRİŞ 29.08.2016 19:31 GÜNCELLEME 29.08.2016 19:31

Kariyerinde ilk kez yer aldığı ABD Açık ana tablosundaki ilk tur maçında Birleşik Amerikalı rakibi Irina Falconi'yi 6-2 ve 6-1'lik setlerle mağlup eden Çağla, ikinci tura 59 dakikada ulaşmayı başardı.

Dünya sıralamasında 75. sırada bulunan rakibi karşısında maça hızlı başlayan Çağla Büyükakçay, maçta servis kıran ilk taraf oldu. Ancak sıradaki oyunda kendi servisine tutunamayan 26 yaşındaki tenisçimiz ilk sette durumun 2-2'ye gelmesine engel olamadı. Bu oyunun ardından maçtaki hakimiyetini artıran ve rakibini basit hatalara zorlayan Çağla Büyükakçay, kalan 4 oyunu da kazanarak ilk seti 6-2 ile hanesine yazdırdı.

İkinci setin henüz ilk oyununda rakibinin servisini kırarak avantajı cebine koyan Çağla, kendi servis oyununda 0-30 geriye düşmesine rağmen servislerini toparlayarak ikinci sette durumu 2-0'a getirdi. Bu oyunun ardından rakibin servisini bir daha kıran ve kendi servis oyununa tutunan Çağla ikinci sette 4-0 öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı. Bu avantajını kaybetmeyen Çağla, ikinci seti sadece bir oyun kaybederek 6-1 kazandı ve adını ikinci tura yazdırdı.

Roland Garros'un ardından ABD Açık'ta da ikinci tura yükselerek kariyerinde ikinci kez bir Grand Slam turnuvasında bu başarıyı gösteren Çağla Büyükakçay'ın rakibi Petra Kvitova-Jelena Ostapenko (şu anda oynanıyor) maçının galibi olacak.