Rıza Kayaalp: Şehitler sayesinde olimpiyatlardayız

Rio 2016'da erkekler grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp açıklamalarda bulundu.

Rıza Kayaalp: Şehitler sayesinde olimpiyatlardayız
Rıza Kayaalp: Şehitler sayesinde olimpiyatlardayız
GİRİŞ 17.08.2016 11:45 GÜNCELLEME 17.08.2016 11:53

Altın madalya kazanıp, Türk halkına ve şehitlere armağan etmek istediğini kaydeden milli sporcu, "15 Temmuz şehitlerine 'vatan şehidi' diyorum. Şehitler sayesinde şu an olimpiyatlardayız diye düşünüyorum. Onlar bu fedakarlıkları yapmasa belki olimpiyatlara katılamayacaktık. Ülkemiz öyle bir durumda olacaktı. Altın madalyayı onlara armağan etmek istiyordum ama nasip olmadı. Cumhurbaşkanımıza 2020 sözüm olsun. Bu ikincilik beni daha zinde tutacaktır. Çünkü çok hırslı bir sporcuyum." diye konuştu.

"Herkes benden altın bekliyordu"

Rıza Kayaalp, şımarmadan, aldığı madalyaları unutup, önüne bakacağını dile getirerek, "Bu ikincilik bana daha çok çalışmam, yoluma bakıp daha yukarılara çıkmam, 4 yıl çok çalışıp altın madalyayı almam gerektiğini öğretti. Ben de aynısını yapacağım. Herkes benden altın madalya bekliyordu. Bunun sevincini yaşatamadım ama halkımızın başarıya ne kadar susamış olduğunu gözlemledim. Kendim için değil, halkımız, milletimiz için bu işi yapmaya devam edeceğim. Bu şampiyonada bunu da gördüm." değerlendirmesinde bulundu.

Final maçından sonra büyük üzüntü yaşadığını anlatan milli sporcu, "Bir olimpiyatı daha geride bıraktım. Maalesef yine hedefime ulaşamadım. Çok üzüldüm ama yapacak bir şey yok. Londra'da bronz aldık, burada gümüş oldu. Bu durum beni tetikleyecektir. Daha çok çalışmama vesile olacaktır. Her şeyde bir hayır vardır. Artık hedefimiz de alamadığımız altın madalya olacak. 2020'ye kadar da o hedef devam edecek." diye konuştu.

"Hakem maçın içinde moralimi iyice bozdu"

Final müsabakasındaki hakem yönetimiyle ilgili değerlendirmede bulunan Rıza Kayaalp, "Maçın başında 4 puanlık oyunu yemesem bile karşılaşmanın sonuna kadar rakibime pasif verileceğini düşünmüyordum. 4 puandan sonra o kadar oyun denemelerime rağmen rakibimi bir kez bile uyarmadı. Hakem yönünden de o maçı zaten kaybetmiştim. Yine de diğer rakiplerimi nasıl yendiysem finali de öyle kazanmam gerekiyordu. Olmadı, hakem de zaten maçın içinde moralimi iyice bozdu. Gümüşle yetindik." ifadelerini kullandı.

"Altın madalya da nasip olacak"

Rıza Kayaalp, kendisine verilen destekten dolayı Türk halkına teşekkür ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Halkımız beni çok destekledi. Beklentileri vardı. İnşallah, bundan önce nasıl başarılar getirdiysem bundan sonra da aynı şekilde halkımıza yeni başarılar getirmeye devam edeceğiz. Olimpiyat şampiyonluğu da halkımıza sözümüz olsun. Kendime çok inanıyorum. Bu işi bırakmadan o altın madalya bana ve halkımıza nasip olacak." 

KAYNAK: AA