Aslı Çakır Alptekin pistlere döndü

CAS tarafından yarışlardan men cezasında indirime gidilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin, olimpik deneme yarışıyla pistlere döndü.

Aslı Çakır Alptekin pistlere döndü
Aslı Çakır Alptekin pistlere döndü
GİRİŞ 30.06.2016 23:29 GÜNCELLEME 30.06.2016 23:29

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından yarışlardan men cezasında indirime gidilen milli atlet Aslı Çakır Alptekin, olimpik deneme yarışıyla pistlere döndü. 

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın pistinde gerçekleştirilen organizasyonda milli atlet,1500 metrede olimpiyat kotası alabilmek için çıktığı ilk sınavda başarılı olamadı.

Olimpiyat kotası alabilmek için 4.07.00'lık zamanı geçmeye çalışan Aslı Çakır Alptekin, 4.19.70'lik dereceyle barajın gerisinde kaldı.

Aslı Çakır Alptekin, CAS'ın kararından sonra 11 Temmuz Pazartesi gününe kadar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yarışabilmek adına gerekli kotayı almaya çalışacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), Aslı'nın cezasında indirime gidilmesinin ardından olimpik deneme yarışını planlayarak Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'ne bildirmişti. Aslı Çakır Alptekin, Türkiye'deki yarışta barajı geçememesi durumunda şansını uluslararası organizasyonlarda aramaya devam edecek.

Aslı: Koşabileceğimi düşünüyorum

Yarıştan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aslı Çakır Alptekin, ara verdiği 4 yılda büyük kayıplar yaşadığını ve yeteri kadar antrenman yapamadığını söyledi.

Milli atlet, çalışmalarını kıştan itibaren sürdürdüğünü ve kısa sürede toparlanmaya çalıştığını belirterek, "Bugün aslında durumum daha iyiydi. Yapacağım derece bu değildi. Bazı olumsuzluklardan dolayı derece gelmedi. 11 Temmuz'a kadar vaktim var. Koşabileceğimi düşünüyorum. Çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.