Şırnak'tan Rio'ya! İnanılmaz yaşam hikayesi

62 kiloda Avrupa şampiyonu olan milli halterci Hurşit Atak, Rio Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor.

Şırnak'tan Rio'ya! İnanılmaz yaşam hikayesi
Şırnak'tan Rio'ya! İnanılmaz yaşam hikayesi
GİRİŞ 23.04.2016 12:07 GÜNCELLEME 23.04.2016 12:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Şırnak’ta doğdu... İkizi ile birlikte annelerini hiç göremediler... Anneleri ikizleri 6 aylıken vefat etti. Adını Hurşit Atak koydular… Baba köy korucusu. 7’si kız 8’i erkek 15 kardeşi var. Yaşıtları çelik-çomak oynarken, o okul potasına top atıyordu. Tek bildiği spor vardı o da basketboldu. Beden eğitimi öğretmeni olan halter antrenörü Arif Kıran kolundan tuttuğu gibi Hurşit’i halter salonuna soktu. Kıran Hurşit’in önce kollarına, fiziğine bakmış sonra da “Bundan sonra bu salonda olacaksın” demiş. “Niye diye sormadım” diyor Atak ve devam ediyor:

KİMSE BANA İNANMADI

“Bazı şeyleri ben de fark etmiş. O salonda büyüklerim ağır demirleri kaldırıyorlardı. Yaptıklarının ne sporu olduğunu bilmiyordum. Meğer haltermiş. Süpürge sopasını eline aldı. Koparma ve silkme hareketlerini bana gösterdi. Sopayı kaldırdım, indirdim. 2.5 ay sonra ilk müsabakamda madalyaya çok yaklaşmıştım. 5 ay sonra da Konya’da Okullararası Türkiye Şampiyonası’na götürüldüm. Orada öğretmenim ‘güzel bir derece yaparsan milli takım kampına gideceksin’ dedi. Çok şaşırdım. Kampın ve milli takımın ne olduğunu bilmiyordum. Birinci oldum. Davul-zurna ile karşılandım. Ben milli takıma gideceğim diye sevinirken ailem milli takımın ne olduğunu bile bilmiyordu. Bu terimlere ailem yabancıydı. Kimse bana inanmadı.”

AİLE ADANA’YA GÖÇ ETTİ

Hurşit 14 yaşındayken Ankara’da ilk kez Avrupa Yıldızlar kampına çağrılır, çok iyi dereceler yapar: “2007 yılında Avrupa Yıldızlar ikincisi oldum. Ailemin bana bakış açısı değişti ve çok destek verdiler. Çevremden çok ilgi gördüm. 2010 yılında gençlerde Dünya ikincisi oldum 1 kilo ile şampiyonluğu kaçırdım.”

Atak, sesini ciddi anlamda ilk kez Londra Olimpiyat Oyunları’nda beşinci olarak duyurdu. Başarılı sporcu, “Olimpiyatta yarışmak benim için büyük gururdu. O zamanlar Şırnak’ta terör olayları yoktu. Londra’da yarışırken bütün Şırnak halkı sokaklara dökülmüş beni izlemişler” diyor. Hurşit’in o dönem Şırnak’ta yaşayan ailesi, terör nedeniyle Adana’da yaşamakta...

Hurşit’in Rio de Janeiro’ya gitmesi için önündeki tek rakip 69 kilodaki milli takım arkadaşı Daniel İsmailov. Türkiye’nin tek kotası olduğu için, İsmailov ve Atak’tan antrenman performansı daha iyi olan olimpiyat vizesi alacak.


Avrupa şampiyonluğu sonrasında secdeye kapanan Hurşit, İstiklal Marşı çalınırken asker selamı verdi

ŞAMPİYONLUĞUMU ŞEHİTLERE HEDİYE EDİYORUM

Son olarak Norveç’te düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye’ye birincilik getiren genç sporcu şunları söyledi: “Bu madalyayı Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, şehitlerimize ve 78 milyonluk Türkiye’ye armağan ediyorum. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile görüşüp ellerini öpmek istiyorum. Şampiyon olduktan sonra secdeye kapanıp Allah’ıma şükür ettim.

KAYNAK: KARAR / CELAL DEMİRBİLEK
YORUMLAR 8
  • emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Hursit ve dimitar ikisinde avrupa sampiyonu ama ne yazikki sadece 1 sporcu gidecek
    Cevapla
  • yoruyorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim nice hayırlı öğretmenlerle oradaki gençlere vatan sevgisini millet sevgisini aşılasın inşaallah. elhamdülillah
    Cevapla
  • YÜKSEL 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu açık etsin yiğidim. Rabbim sayılarınızı artırsın
    Cevapla
  • Bora 7 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Anadolu Evladı.. Gözlerinden Öperim.
    Cevapla
  • MALATYALI 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun koc. Allah nice hayirli galibiyetleri sana nasip eylesin inshallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle