Putin'den sert açıklama! 'Bu konuda tek suçlu...'

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus sporcuların doping kurallarını ihlal etmesinde sorumluluğun yöneticiler ve antrenörlerde olduğunu söyledi.

Putin'den sert açıklama! 'Bu konuda tek suçlu...'
Putin'den sert açıklama! 'Bu konuda tek suçlu...'
GİRİŞ 16.03.2016 19:50 GÜNCELLEME 16.03.2016 20:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hükümet toplantısında Rus sporcuların doping ihlalleri konusunu gündeme getiren Vladimir Putin, bu konuda bütün sorumluluğun, sporcuları yasaklı maddeler listesinin güncellendiği konusunda zamanında bilgilendirmeyen antrenörler ve yöneticilerde olduğunu ifade etti.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Putin, "Spor yöneticilerimiz, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) bazı maddelerin yasaklı maddeler listesine alması kararının önemini anlamayarak uluslararası kurumlar tarafından belirlenen yasaklı maddeler listesini zamanında güncellemedi. Sporcu, antrenör ve diğer uzmanları zamanında bilgilendirmedi" ifadelerini kullandı.

Rusya Spor Bakanlığı ve Federal Biyomedikal Ajansı'nı da eleştiren Putin, bu tür durumun bir daha yaşanmaması için Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve WADA gibi uluslararası kuruluşlarla aktif işbirliği yapılmasını istedi.

Rusya'da dopingle mücadele kanunlarının da sertleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Putin, bu konuda yeni tekliflerini sunmaları amacıyla hükümete talimat verdiğini de açıkladı.

Buz patenci Ekaterina Bobrova, tenisçi Maria Sharapova, sürat patenciler Semyon Elistratov, Pavel Kulizhnikov ve Ekaterina Konstantinova, voleybolcu Aleksander Markin ve biatlet Eduard Latypov 1 Ocak'ta WADA tarafından yasaklı maddeler listesine alınan meldonyum maddesi kullandığı gerekçesiyle doping testinden geçemeyen Rus sporcular arasında yer almıştı.

YORUMLAR 3
  • yorgun adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin isin her gun bir santim cokuse gidiyor hani hitlerin kitabi varya benim savasim diye sende yazmiya basla putinin buyuk cok cokusu koysunlar kolay gelsin budala
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Aaa ilk defa Türkiyeyi suclamadi
    Cevapla
  • Enver Miral 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayret bu olayın sonucunu Türkiye ve Erdoğana bağlamamış tek suçlu Türkiye dese şaşmayacağız artık :)
    Cevapla