Sharapova'ya bir darbe daha!

Doping kullandığını itiraf eden dünyaca ünlü kadın tenisçi Maria Sharapova, sponsor desteklerini kaybetmeye başladı.

Sharapova'ya bir darbe daha!
Sharapova'ya bir darbe daha!
GİRİŞ 08.03.2016 12:38 GÜNCELLEME 08.03.2016 13:40

ABD merkezli dünyanın önde gelen spor markası Nike'dan yapılan açıklamada, sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta doping yaptığını itiraf eden Rus tenisçinin durumunun üzücü ve şaşırtıcı olduğu belirtilerek, "Maria ile sponsorluk ilişkimizi soruşturma devam ettiği sürece askıya almaya karar verdik" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, soruşturmanın gelişim sürecinin takip edileceği ve alacağı yöne göre kararın tekrar gözden geçirilebileceği de belirtildi.

Kariyerinde 5 grand slam şampiyonluğu bulunan kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası Sharapova, Nike firması ile 2010'da 8 yıllığına 70 milyon dolar ve kendi adıyla pazara sunulan ürünlerinin satılmasından alacağı pay karşılığında sponsorluk anlaşması imzalamıştı.

İsviçreli saat üreticisi TAG Heuer ise Rus tenisçiyle 31 Aralık 2015'te sona eren sponsorluk anlaşmasının ardından devam eden kontrat uzatma görüşmelerini sonlandırdığını açıkladı.

İş dergisi Forbes'un verilerine göre, 2015'de spor karşılaşmalarından kazandığı ödül ve diğer sponsor gelirlerinden 30 milyon dolar elde eden 28 yaşındaki tenisçi, dünyada en çok kazanan kadın sporcu olmuştu.

Yaşadığı son sakatlıkların ardından dünya sıralamasında 7'nciliğe kadar gerileyen Rus tenisçi, düzenlediği basın toplantısında, 'meldonyum' adı verilen maddenin 1 Ocak'tan itibaren yasaklı maddeler listesine alındığını bilmediğini ve 10 yıldır kullandığını itiraf etmişti. Bu açıklamanın ardından Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ın devam ettiği 26 Ocak'ta Sharapova'dan alınan doping numunesinde söz konusu maddeye rastlandığını ve bu nedenle 12 Mart'tan itibaren geçici men cezası verildiğini duyurmuştu.