'Azerbaycan’la hiçbir bağım yok ve olamaz da'

Dünya Eski Satranç Şampiyonu Garri Kasparov, Bakü’de doğmuş olmasına karşılık, Azerbaycan ile hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

'Azerbaycan’la hiçbir bağım yok ve olamaz da'
'Azerbaycan’la hiçbir bağım yok ve olamaz da'
GİRİŞ 11.01.2016 21:44 GÜNCELLEME 11.01.2016 21:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kasparov, satrançla ilgili bir internet portalına verdiği demeçte, kendisinin Bakü’den 1990 yılının ocak ayında ayrılmak zorunda kaldığını söyleyerek, ''ben her zaman söylemişimdir: Ben, başkenti Moskova olan bir ülkede doğdum ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra da, başkenti Moskova olan ülkede yaşamaya devam ettim. Benim hayatımda Rus dili, Rus kültürü ve Rus eğitimi, temel unsurlardı'' diye konuştu. 

Ailesinde farklı etnik gruplardan kişilerin olduğunu söyleyen Kasparov, Bakü’yü o dönemde diğer ulusal cumhuriyetlerin başkentlerinden ayıran hususun Rus kültürünün etkisinin baskın durumda olması olduğunu ifade etti ve Bakü’nün o dönemde, ülkenin güneyinde, imparatorluğun bir kalesi olduğunu dile getirdi. Kasparov, ''pasaportumda doğum yerinin Bakü olduğu yazılı olsa da, benim bugünkü Azerbaycan'la hiçbir bağım yok ve olamaz da'' dedi.

YORUMLAR 4
  • Danimarkalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Satranç ustası olmuşsun ama adam olamamışsın!
    Cevapla
  • el maruf 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde ki aydın geçinip devlet katliam yaptı diye imza toplayan karanlıklar vatansever görsün
    Cevapla
  • polat 8 yıl önce Şikayet Et
    azerilerin cok ta umrunda
    Cevapla
  • H.Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'da sana yalvarıyordu zaten :) İki başarı elde edip kendini ulaşılmaz kılanlar ordusuna biri daha girmiş, zırvalıyor.
    Cevapla